"Lekringam" nervozā galotnē uzvara pār "Mogo-RTU/Rockets"

19.09.2015

lekrings_2015_x.jpg

ELVI florbola līgas oficiālajā atklāšanas spēlē, kas šovakar notika Cēsīs, čempione "Lekrings" teju izsēja četru vārtu pārsvaru, svinot pār vicečempioni "Mogo-RTU/Rockets" nepārliecinošu uzvaru ar 7:6. Labākā spēlētāja balva Cēsu komandā tika vārtsargam Anrijam Ventam, kurš atvairīja 29 pretinieku metienus.

 

Jaunās florbola sezonas atklāšana, kas šodien notika Cēsīs, bija vesels pasākumu un aktivitāšu komplekss – dažādas sporta aktivitātes Rožu laukumā, svinīgais gājiens uz Cēsu sporta kompleksu, kā arī aktivitātes pie tā. Tomēr sezonas atklāšanas nagla, protams, bija pati spēle starp pērnā gada finālistēm – Cēsu "Lekringu" un Rīgas "Mogo-RTU/Rockets".

 

Rezultātu Cēsu sporta kompleksā spēles 8.minūtē atklāja vicečempione "Mogo-RTU/Rockets" Henrija Uzrauga personā. Cēsnieki gan nekrita panikā – vēl pirmā perioda laikā viņi izvirzījās vadībā ar 2:1, otrās trešdaļas vidū "Lekringam" bija jau četru vārtu pārsvars (7:3), bet pirms otrā pārtraukuma rīdzinieki vienus vārtus atguva – 4:7. Pēdējā periodā viss apgriezās ar kājām gaisā – viesi par Cēsu komandas vārtiem izdarīja 15 metienus, kamēr cēsnieki atbildēja ar tikai trim raidījumiem. Čempioniem jāsaka paldies savam vārtsargam Anrijam Ventam, ka netika zaudēts vairāk par diviem vārtiem, citādi nebūtu ne uzvaras ar 7:6, ne triju punktu turnīra tabulā.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā tiešām saņēma vārtsargs Anrijs Vents, kurš atvairīja 29 metienus. Rezultatīvākie starp cēsniekiem bija Aleksandrs Abramovs ar diviem goliem, kā arī Andris Malkavs un Emīls Dzalbs, kuriem pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Rīgas komandā saņēma Jānis Boroduška, kuram 2 (1+1) punkti, divus vārtus guva Toms Rutkis, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Henrijs Uzraugs.

JUGLASCIEMS