Stundu pēc pusnakts – Latvija pret Šveici

09.05.2019

img_0633.jpg

Šodien Kanādas pilsētā Halifaksā turpinās pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm, kurā A divīzijā cīnās arī Latvijas junioru valstsvienība sava galvenā trenera Aināra Juškēviča vadībā. Vakar jaunie latvieši ļoti pārliecinoši ar 6:2 uzvarēja savus vienaudžus no Norvēģijas, kļūstot par apakšgrupas līderiem, bet jau šovakar viņiem būs iespēja nodrošināt sev vietu pusfinālā, vajadzīgs tikai tāds "nieks" kā uzvara pār titulēto Šveices komandu. Spēle Kanādā sāksies pulksten 19.00 vakarā, bet pēc Latvijas laika tas būs neierasti vēlu – pulksten 1.00 naktī.

 

Vakar jeb pasaules čempionāta atklāšanas dienā kā pirmās laukumā devās Latvijas un Norvēģijas izlases. Par mača favorītiem bija jāuzskata latvieši, kuri iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, izcīnīja augsto 5.vietu, kamēr vikingu pēcteči spēlēja B divīzijā, kur spēja uzvarēt, atgriežoties augstākajā sabiedrībā. Tomēr revanšēties latviešiem, kuri bija tie, kas pirms četriem gadiem norvēģus aizsūtīja uz B dīvīziju, mūsu pretinieki nespēja. Jau pirmā perioda laikā Latvijas valstsvienība izvirzījās vadībā ar 3:0, otrās trešdaļas laikā panāca 5:0, bet pēdējo periodu sāka ar sesto vārtu guvumu (6:0). Tiesa, Latvijas florbolistiem neizdevās savus vārtus nosargāt neskartus, tomēr uzvara izdevās gana pārliecinoša – 6:2. Pa diviem vārtiem mūsu komandas labā guva Arnijs Kuratņiks un Klāvs Jansons, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju, bet Jānis Ragovskis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

 

A apakšgrupas otrajā spēlē nūjas krustoja abas nosacītās favorītes – Somijas izlase, kas ir pašreizējā pasaules čempione, un titulētā Šveices valstsvienība. Somiem izdevās iegūt triju vārtu handikapu – 4:1. Alpu zemes florbolisti gan spēja samazināt savu pretinieku pārsvaru līdz minimumam (4:5), tomēr galarezultātā uzvaru ar divu vārtu pārsvaru svinēja pasaules čempioni – 6:4.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Šveices U19 vīriešu izlase līdz šim notikušajos deviņos čempionātos izcīnījuši trīs otrās, trīs trešās un trīs ceturtās vietas. Uzreiz aiz goda pjedestāla šveicieši ierindojās arī pirms diviem gadiem Zviedrijās pilsētā Vekšē, kur mačā par bronzas medaļām atzina čehu pārākumu. Nākamie pēc izcīnītās vietas bija mūsu florbolisti, kuriem piektā pozīcija pasaulē. Latvijas U19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005. gadā izcīnītā 4. vieta.

 

Pasaules čempionātos Latvijas junioriem līdz šim nav izdevies uzvarēt savus vienaudžus no Šveices, lai gan pirms diviem gadiem cīņa bija vissīvākā – latvieši piekāpās tikai ar 5:6. No šīs sastāva Latvijas valstsvienības sastāvā bija trīs spēlētāji – Jānis Ragovskis, Renāts Degins un Arnijs Kuratņiks. Ragovskis izcēlās ar vārtu guvumu, bet Degina kontā viena rezultatīva piespēle. Pirms gada Šveices junoru izlase piedalījās Triju nāciju kausa izcīņā Valmierā, kur divas reizes tikās ar Latvijas komandu. Ja pirmajā mačā ar 9:4 uzvarēja šveicieši, tad jau otrajā latvieši pamatīgi revanšējās, sakaujot savus pretiniekus ar 11:3. Arī pēcspēles metienu sērijā meistarīgāki izrādījās mūsu jaunie florbolisti – 3:1.

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

2.

Viesturs Mārtiņš Rubenis

U

Talsu NSS/Krauzers

3.

Rūdis Žukelis

U

Lielvārde/Fat Pipe

4.

Jānis Ragovskis

U

Talsu NSS/Krauzers

5.

Uldis Dūniņš

A

Lielvārde/Fat Pipe

6.

Kevins Šmits

U

Lekrings

7.

Matīss Kristians Morozovs

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Emīls Krūmiņš

U

Talsu NSS/Krauzers

10.

Roberts Zande

U

Lekrings

11.

Markuss Januševskis

U

FK Ogres Vilki

12.

Armands Savins

A

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Iļja Taratutins

A

Betsafe Oxdog Ulbroka

14.

Matīss Fogelis

U

Talsu NSS/Krauzers

15.

Armands Budreika

A

Talsu NSS/Krauzers

16.

Renāts Degins

A

Ķekava

17.

Aksels Imbovics

V

Kurši/Ekovalis

18.

Valters Kasjaņenko

V

Talsu NSS/Krauzers

19.

Valters Cīrulis

U

Lielvārde/Fat Pipe

20.

Endijs Kleistrovs

U

Ķekava

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Treneris: Remārs Vikānis

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Fiziskā sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS