Juniori uzvar norvēģus un piesakās uz pasaules TOP-6

08.05.2019

img_0691.jpg

Kanādas pilsētā Halifaksā notiekošo pasaules čempionātu florbolā vīriešu U19 izlasēm ar pārliecinošu uzvaru sākuši Latvijas juniori, kuri šodien ar 6:2 bija pārliecinoši pārāki par Norvēģijas valstsvienību. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts Klāvs Jansons, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Ja turnīrā nenotiks kāda tiešām liela sensācija, latviešiem šis panākums varētu garantēt vietu pasaules labāko sešiniekā.

 

Iepriekšējā pasaules čempionātā Norvēģijas izlasē vēl spēlēja B divīzijā, uz kuru to pirms četriem gadiem aizsūtīja tieši latvieši, pieveicot mačā par septīto vietu. Norvēģi otrajā ešelonā ilgi neuzkavējās – kā B divīzijas čempioni viņi ir atpakaļ ausgtākajā sabiedrībā, kur vikingu pēctečus atkal gaidīja randiņš ar Latvijas izlasi. Skaidrs, ka skandināvi ļoti gribēja mūsējiem revanšēties, taču tas nebija viņu spēkos.

 

Bija nospēlētas pilnas septiņas minūtes, kad iemesls gavilēm radās Latvijas florbola nākotnei – pēc Matīsa Kristiana Morozova piespēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja Arnijs Kuratņiks (1:0). Latvieši turpināja tikpat pārliecinoši, ja pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 3:0, pa golam iemeta Klāvs Jansons un Markuss Januševskis. Arī otro trešdaļu veiksmīgāk aizvadīja mūsu izlase, kas savus vārtus joprojām nosargāja neskartus, bet pretinieku cietoksnī ieraidīja vēl divas bumbiņas – 5:0, pa golam Arnija Kuratņika un Kevina Šmita kontā. Pēdējais periods sākās ar Klāva Jansona jau otro vārtu guvumu (6:0), bet atlikušajā laikā divus golus tomēr iemeta arī pretinieki, savu zaudējumu padarot kaut nedaudz pieklājīgāku. Latvijas junioru izlase pasaules čempionātu sākusi ar pārliecinošu uzvaru – 6:2.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīts divu vārtu autors Klāvs Jansons. Divi goli arī Arnija Kuratņika kontā, bet Jānis Ragovskis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Mūsu komandas vārtsargs Valters Kasjaņenko atvairīja 20 no 22 pretinieku metieniem. Tagad Latvijas jaunajiem florbolistiem ir visas iespējas pacīnīties par iekļūšanu turnīra pusfinālā. To viņi varēs darīt jau rīt, tiekoties ar saviem vienaudžiem no Šveices. Parīt mūsējos eksaminēs pašreizējie pasaules čempioni somi.


SF
JUGLASCIEMS