Rīgā, Cēsīs, Kocēnos un Lielvārdē turpināsies pusfināla cīņas

15.03.2015

Šodien abās ELVI florbola līgās tiks aizvadītas pusfināla sērijas otrās spēles – vīriešu komandu turnīrā vēlreiz nūjas krustos "Mogo-RTU/Rockets" un "Lielvārde", kā arī "Cēsu alus/Lekrings" un Kocēnu "Rubene", bet sieviešu turnīrā – Kocēnu "Rubene" ar RSU un FK "Ķekava" ar "Ķekavas Bulldogs". Abus vīriešu līgas mačus interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

ELVI FLORBOLA LĪGA VĪRIEŠIEM

 

Pulksten 16:00 "Mogo-RTU/Rockets" - "Lielvārde" (NBS sporta kompleksā, Rīgā), sērijā 1:0

Pusfināla sēriju abas komandas sāka vakar turpat NBS sporta kompleksā. Kā izskatījās, "Mogo-RTU/Rockets" labāk bija sagatavojusies spēlei pret "Lielvārdi" – studentiem uzbrukumu bija vairāk, bet, pats galvenais, tie bija bīstamāki. "Mogo-RTU/Rockets" uzvarēja ar 6:3, bet par spēles varoni kļuva Edžus Bunka, kurš cīņas trešajā periodā astoņu minūšu laikā guva trīs vārtus, praktiski izšķirot spēles iznākumu. Lielvārdes komandā neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. "Mogo-RTU/Rockets" vārtsargs Indriķis Siliņš atvairīja 29 no 32 pretinieku metieniem, bet "Lielvārdes" vārtu vīrs Jānis Salcevičs neitralizēja 34 no 40 metieniem. Katrai no komandām šajā spēlē pa vienam noraidījumam.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Pulksten 17:00 "Cēsu alus/Lekrings" - "Rubene" (Cēsu sporta kompleksā), sērijā 1:0

"Cēsu alus/Lekrings" abās regulārā turnīra spēlēs zaudēja Kocēnu "Rubenei", bet pusfināla sērijas pirmajā mačā cēsniekiem izdevās pārliecinošs revanšs ar 8:4. Līdz mača vidum nevienai no komandām nebija izteikta pārsvara (3:3), bet otrās trešdaļas otrajā pusē cēsnieki veica izrāvienu ar 4:0, stingri pārņemot vadības grožus savās rokās. Rezultatīvākais starp cēsniekiem ar 3 (2+1) punktiem bija Gints Bērtulis, bet kocēniešu labā pa 2 (1+1) punktiem guva Oskars Keišs un Juris Zilberts. "Cēsu alus/Lekringa" vārtsargs Normunds Krūmiņš tika galā ar 15 no 19 pretinieku metieniem. Kocēnu "Rubenes" cietokšņa sargam Ārim Aldiņam darba bija vairāk – viņš atvairīja 23 no 31 metiena. Abām komandām tika pa diviem divu minūšu noraidījumiem.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

ELVI FLORBOLA LĪGA SIEVIETĒM

 

Pulksten 12:00 "Rubene" – RSU (Kocēnu sporta namā), sērijā 1:0

Kocēnu "Rubene" jau visās sešās regulārā turnīra spēlēs bija pārliecinoši pārspējusi RSU florbolistes, izņēmums nebija arī pusfināla sērijas pirmais mačs – 11:3. Kocēnietes šim mačam bija maksimāli mobilizējušās un praktiski labākajā sastāvā, bet ar rezultativitāti izcēlās Edīte Bankava, kurai 5 (2+3) punkti. RSU komandā rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Anna Aļošina. "Rubenes" florbolistes pa pretinieču vārtiem izpildīja teju divas reizes vairāk metienu – RSU vārtsardze Jana Filipsone atvairīja 27 no 38 raidījumiem. Kocēnu komandas vārtus divus periodus sargāja Ilga Jēkabsone, kura neitralizēja 11 no 12 metieniem. Trešajā periodā viņas vietu vārtos ieņēma Sintija Bāliņa, kura atvairīja 6 no 8 metieniem. Spēles laikā tika piešķirts tikai viens noraidījumus - "Rubenei".

 

Pulksten 19:00 FK "Ķekava" - "Ķekavas Bulldogs" (Lielvārdes NSC), sērijā 1:0

Pusfināla sērijas pirmajā spēlē FK "Ķekava" uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes ar 6:2 - šosezon abu komandu savstarpējās spēlēs svinot jau sesto panākumu pēc kārtas. Pamatus savai uzvarai "Ķekava" ielika pirmo 34 minūšu laikā, kad izvirzījās vadībā ar 6:0. Otrajā spēles daļā šī pāra favorītes veiksmīgi nosargāja savu pārsvaru. Rezultatīvākās uzvarētāju rindās bija Paula Brunovska un Gundega Vancāne – pa diviem vārtiem, bet "Ķekavas Bulldogs" sastāvā neviena spēlētāja neguva vairāk par vienu punktu. "Ķekavas" vārtsardze Monta Čēma atvairīja 15 no 17 pretinieču metieniem. Spēli "Ķekavas Bulldogs" vārtos sāka Sintija Bane, kura tika galā ar 14 no 19 metieniem, bet mača vidū viņas vietu ieņēma Elīna Jeige, kura atvairīja 19 no 20 metieniem. Spēles laikā tika fiksēti divi divu minūšu noraidījumi, abi - "Ķekavai".

JUGLASCIEMS