Pirmajā izslēgšanas spēlē "Lielvārde" burtiski sabradā "Rīgu"

20.02.2015

toms13.jpg

Ar FK "Rīga" un "Lielvārdes" spēli, kas šovakar notika Rīgas Olimpiskajā centrā, sākās ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas cīņas. Negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 11:2 svinēja lielvārdieši, kuru labā 5 (4+1) punktus guva Toms Akmeņlauks.

 

Šosezon ELVI florbola līgā ceturtdaļfināls un pusfināls risināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām, bet čempioni un vicečempioni tiks noskaidroti tikai vienā finālspēlē. Pirmie, kuri uzsāka savu ceturtdaļfināla sēriju bija regulārā turnīra ceturtās un piektās vietas ieguvēji – FK "Rīga" un "Lielvārdes" florbolisti. Sava laukuma priekšrocība ir rīdziniekiem, kuri šovakar lielvārdiešus uzņēma Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. Regulārajā turnīrā komandas savstarpējās spēlēs panākumus dalīja uz pusēm, pie tam uzvaras tika svinētas pretinieku laukumā. "Rīga" regulāro turnīru noslēdza ar trim uzvarām, bet "Lielvārde" – ar diviem samērā bezcerīgiem zaudējumiem. Toties Lielvārdes komandas treneru korpusā pirms pāris dienām atgriezās treneris Iļja Nazarovs, kurš pērn savus audzēkņus aizveda līdz Latvijas vicečempionu titulam.

 

Spēles pirmajā periodā "Lielvārde" izvirzījās vadībā ar 2:0, bet vēl pirms pārtraukuma laukuma saimnieki vienus vārtus atguva – 1:2. Otrās trešdaļas pirmajā minūtē rezultāts kļuva neizšķirts (2:2) – varēja domāt, ka īstā cīņa vēl tikai priekšā. Tomēr, kā vēlāk izrādījās, "Rīgas" florbolistiem, kuri šajā mačā izdarīja pat par četriem metieniem pa vārtiem vairāk nekā viņu pretinieki (42), vēl gūt kādus vārtus nebija lemts. Toties viesi, kuri otro periodu noslēdza ar ne pārāk lielu pārsvaru (4:2), pēdējā trešdaļā mājinieki vārtos sameta vēl septiņas bumbiņas, svinot necerēti pārliecinošu uzvaru ar 11:2 un sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1:0. Ceturtdaļfināla sērijas otro maču abas komandas aizvadīs parīt, 22.februārī – Spuņciemā, kur arī laukuma saimnieki būs rīdzinieki.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Toms Akmeņlauks, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa trim punktiem viņa komandā savāca Aivis Kusiņš, Sandris Virsnītis un Kristers Puķītis. Par labāko starp rīdziniekiem atzina Lauri Zaicevu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās, "Rīgas" komandā 2 (1+1) punkti Toma Bitmaņa kontā.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

FK "Rīga" - "Lielvārde" 2:11 (1:2, 1:2, 0:7)


JUGLASCIEMS