Trilleris Jelgavā - buldogi izglābjas mačā pret pastarīšiem

20.02.2015

klaavs_ozolins.jpg

Ārkārtīgi aizraujoši šovakar noslēdzās ELVI florbola līgas vīriešiem spēle Jelgavā, kur spēkojās komandas "Jelgavas novads" un "Ķekavas Bulldogs". Turnīra debitantiem jelgavniekiem šoreiz pietrūka mazāk par pusminūti, lai izcīnītu pirmo punktu - ar 6:5 uzvarēja ķekavieši, kuru labā uzvaras vārtus guva Kristaps Logins.

 

Piecas ELVI florbola līgas vīriešiem komandas, kuras neiekļuva izslēgšanas spēlēs, vēl pa divām reizēm tiksies katra ar katru, lai noskaidrotu vienu, kurai pēc šīs sezonas būs jādodas uz pirmo līgu. Galvenā kandidāte šai misijai ir turnīra debitante "Jelgavas novads", kura līdz šim vēl nav uzcīnījusi ne punkta. Tiesa, teorētiski izkrist no ELVI florbola līgas vēl var arī "Talsi/Triobet" un "Ķekavas Bulldogs". Šovakar "Jelgavas novads" savā laukumā uzņēma "Ķekavas Bulldogs" florbolistus.

 

Pēc sešām nospēlētām minūtēm ķekavieši bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Arī tad, kad otrās trešdaļas vidū jelgavnieki vienus vārtus atguva (1:3), nekas vēl neliecināja, ka spēles galotne varētu izvērsties ārkārtīgi nervoza. Pēdējā perioda vidū Ķekavas komanda vienu pēc otra bija izturējusi divus skaitliskos mazākumus, bet rezultāts bija 4:1. Te pēkšņi bumbiņa no ķekaviešu nūjas atrada vietu pašu vārtos (2:4), bet piecās nākamajās minūtēs divus vārtus pēc kārtas iemeta jelgavnieks Mārtiņš Zvidra – 4:4. Tiesa, Zvidram nebija lemts kļūt par mača varoni, jo uzreiz pēc tam viņš pārkāpa noteikumus, atstājot mazākumā "Jelgavas novadu". Viesi to ātri vien izmantoja – 57.minūtes pēdējā sekundē komandu "Ķekavas Bulldogs" ar precīzu metienu atkal vadībā izvirzīja Intars Labsvārds – 5:4. Tomēr tas vēl nebija viss – 42 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieks Tomass Zonne ar gūtiem vārtiem atgrieza cerības jelgavniekiem – 5:5. Tiesa, cerību brīdis ilga tikai 14 sekundes – tik daudz bija vajadzīgs Kristapam Loginam, lai Klāva Ozoliņa piespēli pārvērstu "Ķekavas Bulldogs" uzvaras vārtu guvumā. Ķekavieši pēc šīs uzvaras ar 19 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 11.vietā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Uģi Savicki, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Viņa komandā 4 (3+1) punkti Klāvam Ozoliņam, bet Kristaps Logins iemeta divus golus. Par labāko starp jelgavniekiem atzina Mārtiņu Zvidru, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais, 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Reinim Kundziņam.

 

"Jelgavas novads" - "Ķekavas Bulldogs" 5:6 (0:3, 1:0, 4:3)

JUGLASCIEMS