"Kurši" izglābjas Talsos

15.02.2015

kursi_2013a.jpg

Lai Elvi florbola līgas vīriešiem regulāro turnīru noslēgtu kārotajā 6.vietā, Liepājas komandai "Kurši" vajadzēja gūt vismaz punktu spēlē ar vienu no čempionāta pastarītēm - "Talsiem/Triobet". Nervozā cīņā liepājnieki uzvarēja, bet spēja to tikai pēcspēles metienos – 6:5. Uzvaru nesošais bullītis – Oskara Bergmaņa kontā. 

 

Liepājas "Kuršiem", lai nosargātu savu 6.vietu turnīra tabulā, šovakar vajadzēja viesos iegūt vismaz punktu no ne pārāk veiksmīgi spēlējošās komandas "Talsi/Triobet". Kā izrādījās, šis uzdevums nebija nemaz tik vienkāršs – pēc pirmā perioda rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), bet otrās trešdaļas laikā ar 3:2 vadībā izvirzījās talsenieki. Pēdējā perioda pirmajā pusē uz īsu brīdi vadības grožus pārņēma Liepājas florbolisti (4:3), bet "Talsi/Triobet" nekavējoties atbildēja ar diviem rezultatīviem raidījumiem – 5:4. 55.minūtē liepājnieks Kristaps Ošs-Ervics ar precīzu metienu nodrošināja savai komandai kāroto punktu (5:5), bet uzvarētāji tika noteikti tikai pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 6:5 uzvarēja viesi, kuru labā izšķirošo mēģinājumu realizēja Oskars Bergmanis. Liepājas "Kuršiem" turnīra tabulā 43 punkti un 6.vieta, bet izslēgšanas spēļu pretiniece būs Kocēnu "Rubene".

 

Labākā spēlētāja balvai uzvarētāju rindās tika izvirzīts vārtsargs Mārtiņš Saulītis, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus. Neviens no viņa komandas biedriem neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Par labāko starp talseniekiem atzina Haraldu Rozi, kurš izcēlās ar "hat-trick", 3 (1+2) rezultativitātes punkti arī Andrim Blumbaham.

 

"Talsi/Triobet" - "Kurši" 5:6 PS (1:1, 2:1, 2:3, 0:0, 0:1)

JUGLASCIEMS