"Rīga" revanšējas "Rubenei", tomēr paliek 4.vietā

15.02.2015

riga_kkv.jpg

Ārkārtīgi aizraujoša Elvi florbola līgas vīriešiem spēle šovakar notika Kocēnos, kur FK "Rīga", pateicoties Ginta Klēģera pamatlaika pēdējā minūtē gūtajiem vārtiem ar 6:5 pārspēja vietējo "Rubeni". Tiesa, tā kā pirmā apļa mačā kocēnieši bija uzvarējuši ar divu vārtu pārsvaru (6:4), 3.vietu turnīra tabulā ieņēma tieši viņi, bet rīdzinieki palika 4.vietā.

 

Kocēnu "Rubenes" un "Rīgas" florbolistu pirmajā šīs sezonas savstarpējā spēlē ar 6:4 uzvarēja kocēnieši, bet šovakar rīdzinieki viesojās Kocēnu sporta namā. Maču veiksmīgā sāka viesi, kuri gan atklāja spēles rezultātu (1:0), gan arī atradās vadībā pēc pirmā perioda – 2:1. Otrajā trešdaļā trīs vārtus pēc kārtas guva laukuma saimnieki, izvirzoties vadībā ar 4:2. Pēdējā perioda vidū "Rubenes" pārsvars bija tikai vieni vārti (5:4), bet 52.minūtē "Rīga" Toma Bitmaņa personā ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu – 5:5. Spēles atrisinājums nāca tikai pamatlaika pēdējā minūtē, kad rīdzinieku skaitlisko vairākumu uzvar vārtu guvumā pārvērta Gints Klēģers – 6:5. "Rīgai" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir tikpat daudz punktu kā "Rubenei" (52). Pateicoties tam, ka kocēnieši pirmajā spēlē uzvarēja ar divu vārtu pārsvaru, viņi ieņēma 3.vietu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar Liepājas "Kuršiem". "Rīgai" 4.vieta un ceturtdaļfināla pretiniece būs "Lielvārde".

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma izšķirošo vārtu autors Gints Klēģers, kuram 2 (1+1) punkti. Par 3 (2+1) punktiem guva Jānis Belasovs un Toms Bitmanis. "Rubenes" sastāvā rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Ritvars Bērziņš, Ingaram Matisonam divi vārtu guvumi, bet par labāko atzina Juri Zilbertu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās.

 

Videointevijas: ŠEIT

 

"Rubene" - FK "Rīga" 5:6 (1:2, 3:0, 1:4)


JUGLASCIEMS