"Lielvārde" ielaiž septiņus vārtus, tomēr pārspēj juniorus

17.01.2015

lielvarde_014.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā septīto uzvarun pēc kārtas guvusi "Lielvārde", kas šovakar, tiekoties ar junioriem, savos vārtos ielaida septiņas bumbiņas, tomēr guva panākumu ar 10:7. Otro vakaru pēc kārtas par labāko spēlētāju Lielvārdes komandā tika atzīts Kristers Puķītis, kuram 4 (2+2) punkti.

 

"Lielvārdes" florbolisti šovakar, iespējams, pirmo reizi savā sporta centrā bija viesu lomā, jo laukuma saimnieku gods šoreiz piederēja Latvijas junioru izlases kandidātu komandai "Latvija U19". Līdzjutēji bija teju piepildījuši tribīnes un skaļi atbalstīja abas komandas. Lievārdieši spēles 7.minūtē atklāja rezultātu (1:0) un turpinājumā visu laiku atradās vadībā, tomēr tik viegli viņiem nemaz neklājās, jo juniori ne mazāk kā viņi apdraudēja pretinieku vārtus, darīdami to pietiekoši rezultatīvi. Pēc pirmā perioda "Lielvārdei" bija vienu vārtu pārsvars (2:1), pēc otrā – divu (6:4), bet visā spēlē vicečempioni uzvarēja ar tikai triju vārtu pārsvaru – 10:7. Pēc šī panākuma lielvārdieši ar 42 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 3.vietā.

 

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās jau otro maču pēc kārtas atzina Kristeru Puķīti, kuram šoreiz 4 (2+2) punkti. Tikpat punktu arī Artim Savinam, Aivim Kusiņam 3 (1+2) punkti, bet Mikus Valpēters izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Labākā spēlētāja balva "Latvijas U19" sastāvā tika Krišam Treimanim, kuram 2 (1+1) punkti. Tikpat punktu arī Kārlim Petrovskim un Eduardam Stūrem, bet ar "hat-trick" izcēlās Olafs Zvīnis.

 

Videointervijas: ŠEIT un ŠEIT

 

"Latvija U19" – "Lielvārde" 7:10 (1:2, 3:4, 3:4)


JUGLASCIEMS