"Rubene" pārliecinoši revanšējas "Ķekavai"

28.12.2014

rubene_kek_2014.jpg

Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas līdere Kocēnu "Rubene" šosezon piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu - tieši pirms mēneša kocēnietes savā laukumā ar 5:6 piekāpās "Ķekavai". Šodien Lielvārdē "Rubene" pārliecinoši revanšējās ķekavietēm, sakaujot viņas ar 9:1.

 

FK "Ķekava" savai mājas spēlei pret čempionēm bija izvēlējies Lielvārdes novada sporta centra laukumu, kas ķekavietēm arī šosezon jau reiz bijis veiksmīgs – rezultatīvā cīņā ar 12:8 tika pārspētas vienas no galvenajām konkurentēm - "Ķekavas Bulldogs" florbolistes. Tiesa, šīvakara mačā "Ķekavai" trūka divu uzbrukuma līderu – Dinas Štāles un Gundegas Vancānes, viena no kurām bija izbraukusi ārpus valsts, bet otrai doties laukumā liedza veselības stāvoklis. Toties kocēnietes tieši uz šo spēli bija pastiprinājušās – no RSU komandas un "Rubeni" pārgājusi Latvijas izlases spēlētāja Santa Torstere.

 

Iniciatīva, kā jau to varēja prognozēt, piederēja "Rubenei", kas aktīvi uzbruka, kamēr ķekavietes meklēja laimi pretuzbrukumos. Tieši "Ķekava" bija tā, kas atklāja spēles rezultātu – 15.minūtē Ieva Jurkāne pārspēja viešņu vārtsardzi Ilgu Jēkabsoni – 1:0. Tiesa, nepagāja ne viena minūte, kad Liene Adamane ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu – 1:1. Otrajā trešdaļā pie vārtu guvuma netika neviena no sāncensēm, bet pēdējā periodā Kocēnu "Rubenei" vajadzēja tieši 10 minūtes, lai gūtu astoņus (!) bezatbildes vārtus un svinētu pārliecinošu uzvaru ar 9:1. Abu komandu florbolistes cīnījās ļoti korekti, jo tiesneši nepiešķīra nevienu pašu noraidījumu. "Rubene" pēc šī panākuma ar 24 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas galvgalī, bet "Ķekavai" ar 16 punktiem Jaunais gads jāsagaida vicelīderes godā.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Tatjana Varša, kura izcēlās ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem. Tikpat punktu arī Edītei Bankavai, bet rezultatīvākā ar 5 (1+4) punktiem bija Liene Adamane. Par labāko starp ķekavietēm atzina goda vārtu autori Ievu Jurkāni.

 

FK "Ķekava" - "Rubene" 1:9 (1:1, 0:0, 0:8)

JUGLASCIEMS