Liepājas čempionātā sākušās ceturtdaļfinālu cīņas

22.02.2024

lcf_publicitates_foto.jpg

Aizvadītajās brīvdienās ar aizraujošām cīņām sācies Liepājas čempionāta play-off turnīrs, bet izšķirošās ceturtdaļfinālu atbildes spēles gaidāmas 24. un 25. februārī.

 

Noslēdzoties 56 spēļu regulārajam turnīram komandas sadalīja izejas pozīcijas gaidāmajām izslēgšanas spēlēm. Liepājas čempionāta florbolā izslēgšanas spēļu turnīrā komandas katrā no kārtām sacenšas divu spēļu rezultātā, piešķirot katrai no spēlēm augstu nozīmi cīņā par čempionāta medaļām.

 

Tornado Titans/CF Liepāja (1) - Kuršu vecāki (8)

Kā pirmie ceturtdaļfinālu cīņas atklāja regulārā turnīra uzvarētāji "Tornado Titans/CF Liepāja", kas krustoja nūjas ar pastarīti "Kuršu vecāki". Līdzīgi kā pamatturnīrā arī play-off spēlē Vecāki nespēja izrādīt nopietnu pretestību varenajiem Titāniem un piedzīvoja neveiksmi ar 1:12. Uzvarētājiem ar 7 (3+4) punktiem uzspīdēja komandas kapteinis Mihails Kostusevs, bet "Kuršu vecāku" vienības vienīgos vārtus guva Mārcis Ruperts.

 

Priekule (4) - Dunalka (5)

Vispamatīgākais cīniņš bija gaidāms tieša šajā Dienvidkurzemes duelī, jo pamatturnīrā komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pirmie vārtus guva "Dunalka", bet priekulnieki tūlīt pēc tam atbildēja ar to pašu. Puslaika vidū dunalcniekiem izdevās atgūt vadību un nosargāt to līdz pārtraukumam. Par spēles lūzuma punktu kļuva otrā puslaika vidus, kad Dunalkas florbolisti guva divus vārtus, ieliekot galvenos pamatus uzvarai. Spēles noslēguma rezultāts vēstīja par 5:1 uzvaru, tomēr tas ne līdz galam atspoguļoja spēles gaitu laukumā un sola ļoti asu cīņu atbildes spēlē.

 

FK Kurši FSS (3) - Aver/Liels Auto (6)

Svētdienas vakarpusē par aizraujošu spēli parūpējās Florbola sporta skolas un Liels Auto komandas. Jau no pirmajām minūtēm FK Kurši jaunā maiņa daudz spēlēja ar bumbiņu, taču kļūdu gadījumā "Aver/Liels Auto" atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem. Pēc 20 minūšu spēkošanās minimālā 2:1 vadībā "FK Kurši FSS". Pirmajā nomaiņā pēc pārtraukuma Roberts Štelmahers prata panākt izlīdzinājumu, kas spēli padarīja nervozu. Mazliet vēlāk Kurši guva divus vārtus, taču līdz pat spēles 38. minūtei viņi vēl nevarēja būt droši par uzvaru. Tomasa Krista Kalniņa divi vārti mača galotnē atrisināja vēl pēdējos jautājumus, ļaujot svinēt panākumu ar 6:2, bet arī šajā duelī viss izšķirsies vien otrajā spēlē.

 

BEL CIBO/MBR (2) - Liepājas Karaļi (7)

Regulārajā turnīrā "BEL CIBO/MBR" divreiz ar 6:3 tika galā ar Karaļiem, tāpēc vieglu pastaigu neviens neparedzēja. Un tas tā arī piepildījās. Spēli ar ātriem vārtiem atklāja "Liepājas Karaļi", bet pērnie čempioni "BEL CIBO/MBR" ar pārliecinošu spēli atguva vadību 2:1. Pašā puslaika izskaņā Andris Gulbis ar individuālu reidu atjaunoja līdzsvaru uz tablo - 2:2. Nieka 35 sekundes pēc pārtraukuma Uģis Pickainis atgrieza vadību BEL CIBO, bet ar to vēl nekas nebija beidzies. Spēles 31. minūtē Karaļu kapteinis Mārtiņš Solovjovs vēlreiz sarūgtināja čempionus, liekot uzgavilēt savas komandas spēlētājiem un atbalstītājiem. Prieki izrādījās īsi, jo drīz pēc tam "BEL CIBO/MBR" trešo reizi ieguva vadību. Mača beigās "Liepājas Karaļi" izmēģināja veiksmi spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, bet gaidīto rezultātu tas nedeva un ar laimīgu 5:3 uzvaru svinēja spēles nominālie favorīti.

 

Liepājas čempionātā florbolā izslēgšanas spēlēs uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu rezultātā. Atbildes spēles LOC Manēžā norisināsies 24. un 25. februārī. Ja komandas uzvaras dalīs uz pusēm, tad pēc otrās spēles noslēguma sekos piecu minūšu pagarinājums līdz pirmajiem vārtiem. Ja komandas vārtus negūst, tad seko pieci pēcspēles metieni. Čempionāta pusfināli paredzēti 10. un 24. martā, bet Finālposmi norisināsies 1. un 6. aprīlī. Liepājas 26. čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu rīko Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

 

Informāciju sagatavoja:

Normunds Krūmiņš

JUGLASCIEMS