Liepājas čempionātā pirms noslēdzošā posma intrigu netrūkst

16.01.2024

lcf_pablicitates_foto_1.jpg

13. janvārī Liepājas Olimpiskā centra Manēžā norisinājās Liepājas čempionāta florbolā priekšpēdējā  posma spēles. Pamatturnīram finišējot, pēdējā posmā nāksies atrisināt vairākus jautājumus par vietu sadalījumu tabulā.

 

Aizvadītajās brīvdienās komandas savā starpā tikās pirmo reizi 2024. gadā. Jau ierastajā astoņu spēļu dienā neiztika bez intriģējošām spēlēm un pārliecinošām uzvarām.

 

Kā vēlāk izrādījās, par dienas intrigām bagātāko maču jau rīta agrumā parūpējās "Priekule" un "Aver/Liels Auto". Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar mazrezultatīvu 1:1, bet otrais puslaiks atnesa negaidītus pavērsienus. Septiņas minūtes līdz pamatlaika izskaņai Liels Auto bija panākuši 5:2 vadību, taču ar to nekas vēl nebija beidzies. Priekulnieki nepilnu trīs minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot izlīdzinājumu. Spēles 38. minūtē Lūkass Jansons ar precīzu metienu atguva vadību savai komandai. Atlikušajā laikā “Priekule” ar visiem līdzekļiem centās panākt izlīdzinājumu, taču šoreiz nesekmīgi. Uzvarētājiem ar četriem (2+2) punktiem izcēlās Toms Tiļļa.

 

Pēc spraigās uzvaras "Aver/Liels Auto" otrajā mačā pretī stājās turnīra vieniem no favorītiem "FK Kurši FSS". Jaunieši jau pirmajā puslaikā sabēra 13 vārtus pretinieku tīkliņā un beigās spēli uzvarēja ar graujošu 19:2. Uzvarētājiem pa četriem rezultativitātes punktiem sarūpēja Ričards Sudints un Gvido Griezītis. Tikmēr "Priekule" savā otrajā mačā ne bez pūlēm, bet pietiekami droši ar 6:0 pārspēja "Kuršu vecākus". Panākuma kaldināšanā ar četriem (2+2) punktiem atzīmējās Valdis Bārtnieks.

 

Lai arī pie uzvaras tikt neizdevās, labu spēli pret "FK Kurši FSS" aizvadīja "Liepājas Karaļi", kas sezonu iesāka ar diviem panākumiem, bet turpinājums nav izvērties tik sekmīgs. Florbola sporta skolas audzēkņi visu maču atradās vadībā, tomēr uzvara izcīnīta spraigā cīņā ar 3:1. Arī dienas turpinājumā Karaļi parādīja cienījamu pretspēli "BEL CIBO/MBR". Spēles 30 minūtē Kristaps Albrekts samazināja deficītu līdz 3:4, bet atlikušajā laikā "BEL CIBO" guva divus bezatbildes vārtus, svinot panākumu ar 6:3.

 

Par sezonas graujošāko uzvaru parūpējās "Tornado Titans/CF Liepāja", kas ar 18:0 pieveica "Kuršu vecākus". Taisnības labad gan jāteic, ka arī pēc pārliecinošās uzvaras Titāni uzslavēja oponentus, kas sezonas laikā kļuvuši par krietni neērtāku pretinieku, ko apliecināja arī spēles sākums, kad pēc piecām nospēlētām spēles tablo vēstīja vien par 1:0 vadību. Rezultatīvajā mačā ar astoņiem (7+1) punktiem izcēlās Kristaps Ošs-Ervics, kurš pavisam drīz atgriezīsies FK Kurši galvenās komandas rindās, bet septiņus (1+6) punktus pievienoja Mārtiņš Jurgevičs.

 

Pēc rezultatīvās uzvaras Titāniem pretī stājās "Dunalka", kas īsi pirms tam bija izcīnījuši uzvaru Latvijas čempionāta 2. līgas sacensībās "Dienvidkurzemes" komandas sastāvā. Starta šāviens dunalcniekiem padevās itin labs un viņi spēja izrādīt nopietnu pretestību, tomēr otrajā puslaikā spēku sāka pietrūkt un "Tornado Titans/CF Liepāja" svinēja savu divpadsmito uzvaru regulārajā čempionātā ar rezultātu 11:3. Šoreiz līmenī atkal bija čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Edžus Bunka, kura kontā pieci (4+1) rezultativitātes punkti.

 

Līdzīgā scenārijā aizritēja arī otrā "Dunalkas" spēle pret spēcīgo "BEL CIBO/MBR" vienību. Pirmajā puslaikā Dunalkas florbolisti nonāca iedzinējos ar 1:3, bet izšķirošajām 20 minūtēm spēku bija par maz. Otrajā puslaika vidū īsā laikā oponenti guva četrus bezatbildes vārtus, ar ko bija pietiekami, lai spēles beigu sirēnu sagaidītu bez lieka satraukuma.

 

Priekšā gaidāmas izšķirošās cīņas

Liepājas čempionāta florbolā noslēdzošais regulārā turnīra posms gaidāms 4. februārī, kad atrisināsies visi jautājumi par turnīra noslēgumu. Ļoti tuvu uzvarai regulārajā turnīrā ir "Tornado Titans/CF Liepāja", taču formāli to vēl jānokārto septītajā posmā, kur vienā no spēlēm gaidāma tikšanās ar potenciālajiem pirmās vietas pretendentiem "FK Kurši FSS". Visticamāk otrās vietas liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp jau minētajiem Florbola sporta skolas audzēkņiem un "BEL CIBO/MBR", kurus šobrīd šķir tikai viens punkts.

 

Četras komandas, kas savā starpā sadala vietas no 4. līdz 7. vietai, šobrīd šķir četri punkti, kas ir divu panākumu vērtībā. "Aver/Liels Auto" šobrīd ir 11 punkti, par punktu atpaliek "Priekule", vēl punktu aiz viņiem ir "Dunalka", bet ar septiņiem punktiem viņiem pakaļ dzenas "Liepājas Karaļi". Un pats interesantākais, ka noslēguma posmā gaidāmas komandu savstarpējās sadursmes - "Aver/Liels Auto" krustos nūjas ar "Liepājas Karaļiem", savukārt "Priekule" tiksies ar "Dunalku".

 

Pēc regulārā turnīra noslēguma visas komandas piedalīsies izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kur medaļu sadalītājus noskaidrosim divu spēļu rezultātā, tāpēc komandām ir ļoti svarīgi noslēgt pamatturnīru pēc iespējas augstākā vietā, lai turnīra otrajā fāzē tiktos ar nomināli mazāk spēcīgiem pretiniekiem. Play-off ceturtdaļfināli sāksies ar pirmajām spēlēm 18. februārī

 

Informāciju sagatavoja: Normunds Krūmiņš,

Liepājas čempionāta florbolā organizators


JUGLASCIEMS