Liepājā nevainojami sāk "Liepājas Karaļi" un "Tornado Titans/CF Liepāja"

09.10.2023

52836938312_780195a978_k.jpg

7. oktobrī ar astoņām spēlēm startēja Liepājas čempionāta florbolā jaunā sezona, ko ar diviem panākumiem sāka komandas "Liepājas Karaļi" un "Tornado Titans/CF Liepāja".

 

Liepājas čempionāta florbolā 26. sezonu atklāja "Liepājas Karaļu" un "Kuršu vecāku" spēkošanās. Karaļi jau pirmajā puslaikā nokārtoja 7:0. Otrā puslaika sākumā A.Kaurāts ļāva pirmo reizi uzgavilēt arī "Kuršu vecākiem", tomēr nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru viņiem nebija pa spēkam un pērnie bronzas medaļnieki turnīru iesāka ar 11:1 uzvaru. Atklāšanas mačā ar 5 (4+1) punktiem izcēlās Sergejs Rjabiņins.

 

Otrais mačs arī iezīmējās ar principiālu dueli starp "Kuršu vecākiem" un "FK Kurši FSS" savstarpējo spēkošanos, pretējās pusēs tiekoties Ģenerāļu un Blumbergu tēviem un dēliem. Savā pirmajā jaunās sezonas spēlē Florbola sporta skolas puiši 20 minūšu laikā panāca 5:0, bet noslēdza ar 12:1 panākumu. Lai arī Vecāki sezonu iesākuši bez panākumiem, tomēr ar itin labu regularitāti izdevies gūt vārtus abos mačos, kamēr pērn visa turnīra laikā tika gūti vien pieci vārti.

 

Krietni spraigāka izvērtās dienas trešā cīņa starp "FK Kurši FSS" un pērnajiem čempioniem ar jaunu nosaukumu "BEL CIBO/MBR". Pirmais puslaiks ritēja līdzvērtīgi un ar minimālu 3:2 vadību to noslēdza oranžajās formās spēlējošie "BEL CIBO/MBR". Nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām, spēlējot skaitliskajā mazākumā, ar saviem trešajiem vārtiem 6:3 panāca Ģirts Ansons.

 

Liepājas čempionāta atgriešanās mačā "Aver/Liels Auto" meta izaicinājumu sīktajiem "Priekules" florbolistiem. Kaut arī "Aver/Liels Auto" rādīja raksturu, priekulnieki puslaikā panāca 3:1 vadību. Lielā mērā pateicoties Artūra Strēļa pūliņiem (2+3), otrajā puslaikā visi jautājumi tika sakārtoti un Priekules vienība svinēja pirmo uzvaru ar 7:2.

 

Par dienas centrālo spēli kļuva "BEL CIBO/MBR" un ambiciozo "Tornado Titans/CF Liepāja" tikšanās. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām tablo vēstīja par kaujiniecisku 4:4, bet spēles galotnē pa reizei precīzi bija Mihails Kostusevs un Edžus Bunka, kas kaldināja debitantu uzvaru ar 6:4. Komandu demonstrētais sniegums neviļus liek noprast, ka abas šīs komandas tēmē tikai uz vienu - "Viesuļa" trofeju.

 

Labi iesākto sezonu "Tornado Titans/CF Liepāja" turpināja ar cīņu pret "Priekuli".Titāni ātri vien panāca labvēlīgo 4:0, taču līdz pārtraukumam pretinieki starpību sadeldēja līdz 2:5. Pēc atpūtas abu komandu spēkošanās noslēdzās ar līdzīgām sekmēm kā pirmajā puslaikā, spēles noslēgumā "Tornado Titans/CF Liepāja" svinēja uzvaru ar 10:4. Uzvarētājiem ar pokeru atzīmējās Edžus Bunka.

 

Vilties nelika dienas septītais mačs starp "Dunalku" un "Aver/Liels Auto". Pirmajās 11 minūtēs dunalcnieki izvirzījās vadībā ar 3:0, bet četrās minūtēs "Aver/Liels Auto" to atspēlēja. Otrā puslaika ievadā "Dunalka" atkal panāca vadību 5:3, taču divas minūtes pirms pamatlaika beigām oponenti atkal panāca izlīdzinājumu, kas rezultējās ar pēcspēles metieniem. Ar vienīgo precīzo "bullīti" uzvaru "Aver/Liels Auto" atnesa hat-trick sarūpējušais Kristaps Nīmanis.

 

Pirmā posma noslēdzošajā mačā "Dunalkai" nepietika jaudas un jau pirmajā puslaikā "Liepājas Karaļi" izvirzījās vadībā ar 5:1. Otrajā divdesmitminūtē aktīvāk pretinieku vārtus apdraudēja Dunalkas florbolisti, tomēr pie otrā panākuma jaunajā sezonā ar 7:2 tika Karaļi. Uzvarētāju rindās ar trīs vārtiem atzīmējās Uldis Ezeriņš.

 

Pēc pirmā posma ar diviem panākumiem vadībā izvirzījušies "Liepājas Karaļi" un "Tornado Titans/CF Liepāja", savukārt vienīgie bez punktiem palikuši tikai "Kuršu vecāki". Regulārajā čempionātā kopumā norisināsies septiņi posmi, katrai komandai aizvadot pa 14 spēlēm. Pēc pamatturnīra visas komandas kvalificēsies ceturtdaļfināla spēlēm, kur uzsāks cīņu par ceļojošo "Viesuļa" trofeju un zelta medaļām.

 

Liepājas 26. čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu rīko Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

 

Informāciju sagatavoja:

Normunds Krūmiņš

JUGLASCIEMS