"Arēnā Rīga" kronēs Latvijas čempionus florbolā

15.04.2023

kaussw.jpg

Sestdien "Arēnā Rīga" visas dienas garumā valdīs florbols - tur Superfināla ietvaros norisināsies izšķirošās cīņas par ELVI florbola līgas medaļām un čempionu kausiem. Dāmu spēlē par zelta godalgām nūjas krustos Kocēnu "Rubene" un Rīgas "NND/RJTC", bet kungu virslīgas mačos "FS Masters/Ulbroka" ar "Ķekava/RB&B" dalīs bronzu, kamēr FBK "Valmiera" un "Lielvārde/FatPipe" pretendēs uz čempionu titulu. Šoreiz pasākuma programmā ir iekļauts arī vīriešu 1. līgas fināls, kurā "Kuldīga/KNSS" un "Leģions/Grobiņas SC" noskaidros valsts otrā spēcīgākā turnīra labāko komandu.

 

ELVI florbola līgas sievietēm fināls "Rubene" - "NND/RJTC" - pulksten 11.00 "Arēnā Rīga" un tiešraidē televīzijas kanālā TV4, portālā Sportacentrs.com un LFS YouTube kanālā.

 

Šogad "Arēnā Rīga" atgriezīsies dāmas - ELVI florbola līgas finālā "NND/RJTC" mēģinās atņemt titulu četrpadsmitkārtējām valsts čempionēm rubenietēm, kas virslīgas turnīrā triumfējušas pēdējās astoņas sezonas pēc kārtas. Regulārajā sezonā labāk veicās Kocēnu vienībai, kas finišēja pirmajā vietā ar 13 uzvarām 15 spēlēs. "NND/RJTC" atpalika par septiņiem punktiem un ierindojās otrajā pozīcijās. Visās trīs savstarpējās cīņās šosezon pārāka bija "Rubene" (9:3, 1:0, 7:4). Ceļā uz finālspēli rubenietes savā pusfināla sērijā ar 3:0 apspēlēja Cēsu "Lekringu", bet rīdzinieces ar tādu pašu rezultātu pārvarēja FK "Ķekavas" barjeru.

 

Virslīgas finālos abas vienības savā starpā iepriekš tikušās piecas reizes un allaž pārāka ir bijusi "Rubene".

 

1. līgas fināls "Kuldīga/KNSS" - "Leģions/Grobiņas SC" - pulksten 14.00 "Arēnā Rīga" un tiešraidē televīzijas kanālā TV4, portālā Sportacentrs.com un LFS YouTube kanālā.

 

Vīriešu 1. līgas klubi "Arēnā Rīga" sacentīsies otro reizi. Līdz finālam aizkļuvušas divas Kurzemes komandas. "Kuldīga/KNSS" regulārā turnīra Rietumu grupā ierindojās otrajā vietā, bet "Leģions/Grobiņas SC" piektajā, kas pēc iegūtajiem punktiem vidēji spēlē vienībām deva attiecīgi trešo un piekto reitingu neatkarīgo klubu izslēgšanas cīņās. Kuldīdznieki ceturtdaļfināla sērijā tika galā ar Madonas florbolistiem (3:1), bet pusfināla izšķirošajā mačā izbraukumā pieveica "FK Ogre/PGD.LV", uzvarot sērijā ar 3:2. Grobiņnieki ar lielāko pretestību saskārās pirmajā kārtā - panākumam sērijā pret "FK Valka/Iglu" bija nepieciešams maksimālais spēļu skaits (3:2), savukārt principiālajā pusfināla duelī pret "FK Kurši FSS" pietika ar minimālo (3:0).

 

Abos šīs sezonas savstarpējos mačos pārāka bija "Kuldīga/KNSS" - 5:1 savā laukumā un 4:3 izbraukumā.

 

Nevienai no šīm komandām līdz šim nav izdevies iegūt 1. līgas čempionu kausu un abiem klubiem tas būs augstākais sasniegums pastāvēšanas vēsturē. Šīs finālspēles uzvarētāji iegūs ne tikai 1. līgas čempionu titulu, bet arī tiesības 2023./2024. gada sezonā pieteikt dalību Virslīgā.

 

ELVI florbola līgas vīriešiem spēle par 3. vietu "FS Masters/Ulbroka" - "Ķekava/RB&B" - pulksten 17.00 "Arēnā Rīga" un tiešraidē televīzijas kanālā TV4, portālā Sportacentrs.com un LFS YouTube kanālā.

 

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sēriju neveiksminieces sezonas pēdējā kaujā spēkosies par bronzas godalgām. Tieši trešo un ceturto pozīciju šīs vienības ieņēma arī regulārajā turnīrā. Izslēgšanas mačos abām izdevās pārvarēt pirmo kārtu, tomēr pusfināla latiņa izrādījās par augstu. "FS Masters/Ulbroka" ceturtdaļfināla sērijā pieveica talseniekus (4:2), bet cīņā par vietu finālā atzina "Lielvārde/FatPipe" pārākumu (1:4). "Ķekava/RB&B" ceļš bija līdzīgs - pirmajā kārtā pieveikta iepriekšējās divas sezonas finālā spēlējusī "Rubene" (4:1), bet pusfinālā bezierunu kapitulācija pret regulārās sezonas spēcīgāko vienību FBK "Valmiera" (0:4).

 

Regulārajā turnīrā komandas uzvaras savstarpējās cīņās dalīja uz pusēm - pirmā apļa spēlē Ķekavā ar 8:5 uzvarēja ulbrocieši, bet viesos "Ķekava/RB&B" revanšējās (7:4).

 

"Ķekava/RB&B" komanda pirmo reizi kluba vēsturē ir iekļuvusi vīriešu virslīgas labāko četriniekā, bet "FS Masters/Ulbrokai" šī būs jau piektā viesošanās "Arēnā Rīga".

 

ELVI florbola līgas vīriešiem fināls FBK "Valmiera" - "Lielvārde/FatPipe" - pulksten 20.00 "Arēnā Rīga" un tiešraidē televīzijas kanālā LTV7.

 

Dienas centrālajā mačā par Latvijas čempionu titulu vīriešiem cīnīsies regulārā turnīra uzvarētāji valmierieši un izslēgšanas spēlēs izcilu cīņassparu demonstrējošie lielvārdieši. Valmieras komanda regulārajā čempionātā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu pamatlaikā, tomēr sezonas izskaņā par līderpozīcijas nosargāšanu nācās nedaudz panervozēt. Izslēgšanas spēlēs FBK "Valmiera" demonstrējusi nevainojumu sniegumu - 4:0 ceturtdaļfināla sērijā pret "Irlavu" un tāds pats gala iznākums arī pusfināla duelī pret ķekaviešiem. "Lielvārde/FatPipe" sezonas pirmo posmu aizvadīja vāji un regulārajā turnīrā ierindojās tikai septītajā vietā. Tomēr sākoties play-off mačiem komandas sniegums pārvērtās līdz nepazīšanai. Vispirms spraigā ceturtdaļfināla sērijā, kurā bija nepieciešamas visas septiņas spēles, izdevās no čempionu troņa gāzt Cēsu "Lekringu", bet cīņā par finālu, neskatoties uz zaudējumu pirmajā spēlē, lielas cerības netika dotas "FS Masters/Ulbrokai" (4:1 sērijā).

 

Regulārajā sezonā komandas aizvadīja divas savstarpējās spēles un abās uzvarēja mājinieki. Pirmajā aplī valmierieši bija pārāki ar rezultātu 6:4, bet otrajā lielvārdieši aizstāvēja savu laukumu, svinot panākumu pagarinājumā (6:5).

 

Uzvaras gadījumā "Valmierai" šis būs pirmais čempionu tituls kluba vēsturē, savukārt lielvārdieši tēmē uz ceturto.

 

Florbola Superfināls - tās būs ne tikai četras aizraujošas un spraigas spēles, bet arī līdzjutējus izklaidējošs šovs ar dažādiem priekšnesumiem un pārsteigumiem, par ko šogad rūpēsies pasākuma vadītājs Renārs Zeltiņš, mūziķis xantikvariāts, dziedātāja Katrīna Dimanta, grupa "Audiokvartāls", ritma apvienība "Pulse Effect", "Evolve Dance Team" un "Dreamteam" dejotājas, kā arī citi mākslinieki.

 

Biļetes uz Superfinālu ir iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā tiešsaistē - www.bezrindas.lv. Pasākuma norises vietā biļetes netiks tirgotas.

 

Biļete derīga vienreizējam pasākuma apmeklējumam. Atkārtotai ieejai, būs iespējams iegādāties aproci par 1.00 EUR suvenīru stendā pie B ieejas.

 

SF
JUGLASCIEMS