Latvijas izlase pieveic norvēģus un izcīna Sešu nāciju kausu

02.10.2022

52399204785_0dff62a90b_o.jpg

Vācijas pilsētā Veisenfelsā notiekošā Sešu nāciju kausa izcīņas turnīra florbolā galveno trofeju ieguvusi Latvijas izlasa, kas šodien savā pēdējā spēlē ar 2:0 pārspēja Norvēģijas valstsvienību. Par izšķirošā mača labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja visus 16 pretinieku metienus, bet par turnīra rezultatīvāko kļuva Morics Krūmiņš, kurš piecās spēlēs sakrāja 8 (5+3) punktus.

 

Latvijas un Norvēģijas izlašu dueļa likme bija skaidri zināma – Latvijas izlase uzvaras gadījumā iegūtu Sešu nāciju turnīra lielo kausu, bet zaudējot ierindotos tikai 4.vietā. Norvēģu panākums par uzvarētājiem ļautu kļūt slovākiem, bet skandināvi finišētu 2. vietā. Zaudējuma gadījumā Norvēģijas florbolisti finišētu 3. vietā.

 

Līdz pirmajiem vārtiem šajā mačā bija jāgaida 13 minūtes. Latvieši ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā un sāka vērpt savas kombinācijas pie skandināvu vārtiem. Morics Krūmiņš piespēlēja Rolandam Kovaļevskim, kurš kādu laiku pieturēja bumbiņu, novērtēdams pretinieku vārtsarga pozīciju, bet pēc tam neatvairāmi meta tālajā kreisajā vārtu stūrī – 1:0. Ja ticēt statistikai, tad Norvēģijas florbolisti pirmā perioda laikā tā arī ne reizi nepatraucēja mūsu izlases vārtsargu Jāni Salceviču, kamēr latvieši pa pretinieku vārtiem meta astoņas reizes. Otrā trešdaļa tika aizvadīta bez vārtu guvumiem un bez noraidījumiem. Norvēģi pa vārtiem meta četras reizes, latvieši – septiņas. Pēdējais periods sākās ar Latvijas izlases vārtu guvumu – pēc Morica Krūmiņa piespēles precīzs bija Pēteris Trekše (2:0). Atlikušajā laikā Norvēģijas izlase ļoti centās atspēlēties, mainīja arī vārtsargu pret laukuma spēlētāju, turklāt pa vārtiem meta 12 reižu, kamēr mūsējiem fiksēti tikai pieci metieni. Tomēr laimīgu uzvaru ar 2:0 nosargāja Latvijas izlase, ar astoņiem punktiem kļūstot par turnīra uzvarētāju. Astoņi punkti arī slovākiem, bet savstarpējā spēlē viņi piekāpās mūsu florbolistiem, tāpēc ieņēma otro vietu. Trešajā vietā ar sešiem punktiem norvēģi, arī Latvijas izlases pāridarītājiem vāciešiem seši punkti, bet tikai ceturtā vieta. Turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz poļi, kā arī dāņi, kuriem šoreiz tikai zaudējumi.

SF
JUGLASCIEMS