Latvijas izlase rāmā cīņā "nomētā" islandiešus

27.05.2022

940a3212.jpg

Latvijas vīriešu florbola izlase ar perfektu bilanci noslēgusi pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupas spēles. Šovakar latvieši Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 9:3 sakāva Islandes valstsvienību, pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Daniels Jānis Anis un Rolands Kovaļevskis, bet labākā spēlētāja balvu saņēma divu vārtu autors Morics Krūmiņš.

 

Latvijas un Islandes vīriešu izlasēm šī bija tikai otrā tikšanās reize, bet pirmā notika pirms četriem gadiem turpat Valmierā. Toreiz latvieši saliniekus sagrāva ar 14:0. Šīsdienas mača rezultāts latviešiem bija svarīgs tika prestiža dēļ, jo mūsējie jau pirmajās divās apakšgrupas spēlēs izcīnīja divas uzvaras un nodrošināja sev ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Islandiešiem, kuri varbūt klusībā cerēja uz panākumu, svarīgākais bija pēc iespējas labāka vārtu attiecība, lai neklātienes sāncensībā ieņemtu augstāku vietu nekā ukraiņi, ar kuriem viņi bija nospēlējuši neizšķirti.

 

Jau no paša spēles sākuma latviešiem bija ievērojams teritoriālais pārsvars, bet mūsu florbolisti nesteidza pie pirmās izdevības mest pa pretinieku vārtiem. Iespējams, tieši šī iemesla dēļ rezultāts tika atklāts tikai 5. minūtē, kad ar individuālo meistarību izcēlās Daniels Jānis Anis (1:0). Pirmais periods gan noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, jo 13. minūtē Islandes valstsvienība guva savā vēsturē pirmos vārtus spēlē pret latviešiem – 1:1. Otrajā trešdaļā ar vārtu guvumiem izcēlās tikai latvieši, panākot vērā ņemamu pārsvaru – 5:1. Pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Rolands Kovaļevskis, Daniels Jānis Anis, Klāvs Jansons un Edgars Puriņš. Arī pēdējā periodā labāk veicās latviešiem, lai gan viņu pretinieki tika pie diviem vārtu guvumiem. Latvijas izlase svinēja uzvaru ar 9:3, pie diviem vārtu guvumiem mūsu komandā tika Morics Krūmiņš, bet pa golam iemeta Armands Savins un Klāvs Jansons, kurš realizēja soda metienu.

 

Labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē saņēma divu vārtu autors Morics Krūmiņš, divi goli arī Klāvam Jansonam. Rezultatīvākie mūsu komandā ar trim punktiem katram bija Daniels Jānos Anis un Rolands Kovaļevskis, bet divas rezultatīvas piespēles Toma Akmeņlauka kontā. Latvieši pa pretinieku vārtiem izdarīja divas reizes vairāk metienu, nekā viņu pretinieki – 41:18. Turnīru Latvijas izlase noslēgs rīt ar spēli pret pasaules vicečempioniem somiem, kas uzvarēja šīs pašas grupas A apakšgrupā.

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs florbolā vīriešiem, grupa EUR1

Latvija – Islande 9:3 (1:1, 4:0, 4:2)

Metienu attiecība: 41:18 (14:6 15:4, 12:8)

Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Daniels Jānis Anis 3 (2+1), Rolands Kovaļevskis 3 (1+2), Morics Krūmiņš 2 (2+0), Klāvs Jansons 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (0+2), Edgars Puriņš 1 (1+0), Armands Savins 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (0+1), Jānis Ragovskis 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1).


JUGLASCIEMS