Arī "Irlava" izmanto talsenieku krīzi

12.01.2022

irlava_gols_20.jpg

Jau trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi ELVI florbola līgas vīriešiem nesenā līdervienība "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar viesos ar 4:5 atzina komandas "Irlava" pārākumu. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Kristers Tiltiņš.

 

Talsu komandas neveiksmju sērija sākās pagājušā gada nogalē, kad tā pretinieku laukumā ar 7:11 piekāpās "Lielvārdei/Fat Pipe". Šo gadu talsenieki sāka ar zaudējumu pagarinājumā, kas tika piedzīvots savā laukumā mačā pret "Oxdog Ulbroka LU" (5:6). Šovakar "Talsu NSS/Krauzers" devās pie "Irlavas", kuru pirmā riņķa spēlē, kas notika Talsos, bija apspēlējusi ar 6:2.

 

Irlavnieki jau pašā cīņas sākumā nodemonstrēja, ka ir ļoti noskaņojušies revanšēties, līdz pirmā perioda vidum pēc Edgara Taubes un Kristera Tiltiņa precīzajiem raidījumiem izvirzoties vadībā ar 2:0. 13. minūtē ar golu atbildēja viesi Andreja Šķerberga personā – 1:2. Otrās trešdaļas pašā sākumā "Irlavas" uzbrukuma līderis Kristaps Kazlovskis atjaunoja savai komandai divu vārtu handikapu – 3:1. Spēles vidū pa golam iemeta "Talsu NSS/Krauzers" spēlētāji Toms Bitmanis un Matīss Fogelis, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 3:3. Irlavas komanda gan nesalūza – līdz otrajam pārtraukuma pa bumbiņai viesu vārtos iedabūja Aivis Hammers un Kristers Tiltiņš, atjaunojot divu vārtu pārsvaru – 5:3. 55. minūtē Toms Bitmanis izmantoja Talsu komandas skaitlisko vairākumu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 4:5. Pamatlaika pēdējās divās minūtēs talsenieki mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet pēdējās minūtes sākumā, kad par spēli ar augstu paceltu nūju tika sodīts Kristaps Kazlovskis, vēl arī ieguva skaitlisko pārākumu, tomēr laukuma saimnieku aizsardzība izturēja un "Irlava" varēja svinēt svarīgu uzvaru ar 5:4.

 

Irlavas komandas labā divus vārtus guva Kristers Tiltiņš, 2 (1+1) punktus sakrāja Kristaps Kazlovskis, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vienu vārtu autors Aivis Hammers. Par labāko Talsu komandas rindās tika atzīts Toms Bitmanis, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Armands Budreika. "Irlava" pēc šīs uzvaras ar 18 punktiem pakāpās uz 8. vietu turnīra tabulā, bet komandai "Talsu NSS/Krauzers" joprojām 30 punktu un trešā pozīcija.

 

"Irlava" – "Talsu NSS/Krauzers" 5:4 (2:1, 3:2, 0:1)

Metienu attiecība:

26:25 (13:7; 8:7, 5:11)

Rezultatīvākie:

"Irlava" – Kristers Tiltiņš 2 (2+0), Kristaps Kazlovskis 2 (1+1), Edgars Taube 1 (1+0), Aivis Hammers 1 (1+0), Gints Siliņš 1 (0+1), Renārs Stančiks 1 (0+1), Tomass Alksniņš 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" – Toms Bitmanis 3 (2+1), Armands Budreika 2 (0+2), Matīss Fogelis 1 (1+0), Andrejs Šķerbergs 1 (1+0), Mariss Šķuburs 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS