Liepājas līdzjutēju atbalsts palīdz florbolistiem kvalificēties finālturnīram

03.02.2020

beigas.jpg

No 29.janvāra līdz 1.februārim Liepājas Olimpiskā centra arēnā valdīja pasaules līmeņa florbols - kvalifikācijas turnīrā par trim ceļazīmēm uz pasaules čempionātu cīnījās Vācijas, Austrijas, Francijas, Čehijas, Spānijas, Nīderlandes Lihtenšteinas un Latvijas vīriešu florbola valstsvienības. Turnīrs izraisīja lielu interesi līdzjutēju vidū un to klātienē apmeklēja 8493 skatītāji.

 

Vispārliecinošāk turnīru aizvadīja galvenā favorīte Čehija un mājiniece Latvija, kuras priekšlaicīgi izcīnīja ceļazīmes uz finālturnīru un noslēdzošajā dienā cīnījās par pirmo vietu, kas šoreiz tika čehiem.

 

Latvijas izlase turnīra pirmajā dienā atstāja “sausā” francūžus (17:0), pēc tam sagrāva austriešus (10:1), bet apakšgrupu noslēdza ar pārliecinošu un principiālu uzvaru pār vāciešiem (6:1), kas mūsējiem ļāva spēles par vietām sagaidīt bez lieka stresa un ar ceļazīmi uz finālturnīru kabatā.

 

Uz turnīra finālcīņu Liepājas Olimpiskajā centrā bija sapulcējušies vairāk nekā 2000 līdzjutēji un komandas noteikti nelika tiem vilties. Laukumā bija vērojama ātra, fiziska, bezkompromisa cīņa līdz pēdējām spēles minūtēm. Čehijas izlasei izdevās nosargāt spēles pirmajā pusē iegūto četru vārtu pārsvaru un galarezultātā svinēt uzvaru pār mājiniekiem ar 5:3. Par Latvijas valstsvienības vērtīgāko spēlētāju šajā turnīrā tika atzīts Pēteris Trekše, kurš četros mačos sakrāja deviņus rezultativitātes punktus, kas bija labākais rādītājs izlasē un otrais starp visiem EUR3 grupas spēlētājiem.

 

Pie trešās ceļazīmes no EUR3 turnīra tika vācieši, kuri mačā par trešo vietu pieveica spāņus (8:4).

 

Vietu sadalījums:


1. Čehija (kvalificējās PČ)
2. Latvija (kvalificējās PČ)
3. Vācija (kvalificējās PČ)
4. Spānija
5. Nīderlande
6. Austrija
7. Francija
8. Lihtenšteina

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 2020.gada 4.-12.decembrim tiks aizvadīts Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

 

Turnīrs tika organizēts ar Liepājas pilsētas pašvaldības un Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas finansiālu atbalstu.

JUGLASCIEMS