Paziņots Latvijas U19 izlases sastāvs pasaules čempionātam Kanādā

29.04.2019

juniori_2019.jpg

Latvijas U19 vīriešu florbola izlases galvenais treneris Ainārs Juškēvičs nosaucis tos 20 spēlētājus, kuri maija sākumā dosies uz pasaules čempionātu Kanādā. Divgades nozīmīgākais junioru turnīrs notiks no 8. līdz 12. maijam Halifaksā.

 

Latvijas junioru izlases rindās iekļauti 20 jaunie florbolisti – divi vārtsargi, pieci aizsardzības spēlētāji, kā arī 13 uzbrucēji. Visi mūsu juniori savu florbola rūdījumu guvuši ELVI florbola līgā vīriešiem. Vislielākā pārstāvniecība šajā komandā ir no "Talsu NSS/Krauzera" – seši florbolisti. No "Lielvārdes/Fat Pipe" – četri, no "Ķekavas" – trīs, no Cēsu "Lekringa" un "Betsafe Oxdog Ulbrokas" – pa diviem, bet no Kocēnu "Rubenes", Liepājas "Kurši/Ekovalis" un FK "Ogres Vilki" – pa vienam.

 

Pasaules čempionāts vīriešu U19 izlasēm Kanādas pilsētā Halifaksā norisināsies no 8. līdz 12. maijam. Latvijas izlase spēlēs A divīzijas A apakšgrupā – kopā ar Somijas, Šveices un Norvēģijas izlasēm. Turnīra pirmajā dienā latvieši spēkosies ar norvēģiem, 9. maijā mūsējo pretinieki būs šveicieši, bet 10. maijā – somi. Lai iekļūtu pusfinālā, latviešiem jāizcīna vismaz otrā vieta grupā. 3. vieta apakšgrupā dos tiesības spēlēt par 5. vietu pasaulē, bet 4. vietai būs jāsacenšas ar B apakšgrupas tādas pašas vietas ieguvējiem, lai nosargātu savu vietu A divīzijā. B apakšgrupā spēlēs Zviedrijas, Čehijas, Dānijas un Slovākijas Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas notika pirms diviem gadiem, Latvijas izlase izcīnīja 5.vietu.

 

Latvijas U19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005. gadā izcīnītā 4. vieta. Pēc 2005. gada čempionāta, kas notika Cēsīs, Valmierā un Kocēnos, trīs reizes pēc kārtas mūsējie finišēja piektajā pozīcijā. 2013. gadā latvieši ierindojās 6.vietā, 2015. gadā ieņēma 7. vietu, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Vekšē, atkal izcīnīja 5. vietu.

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

2.

Viesturs Mārtiņš Rubenis

U

Talsu NSS/Krauzers

3.

Rūdis Žukelis

U

Lielvārde/Fat Pipe

4.

Jānis Ragovskis

U

Talsu NSS/Krauzers

5.

Uldis Dūniņš

A

Lielvārde/Fat Pipe

6.

Kevins Šmits

U

Lekrings

7.

Matīss Kristians Morozovs

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Emīls Krūmiņš

U

Talsu NSS/Krauzers

10.

Roberts Zande

U

Lekrings

11.

Markuss Januševskis

U

FK Ogres Vilki

12.

Armands Savins

A

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Iļja Taratutins

A

Betsafe Oxdog Ulbroka

14.

Matīss Fogelis

U

Talsu NSS/Krauzers

15.

Armands Budreika

A

Talsu NSS/Krauzers

16.

Renāts Degins

A

Ķekava

17.

Aksels Imbovics

V

Kurši/Ekovalis

18.

Valters Kasjaņenko

V

Talsu NSS/Krauzers

19.

Valters Cīrulis

U

Lielvārde/Fat Pipe

20.

Endijs Kleistrovs

U

Ķekava

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Treneris: Remārs Vikānis

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

SF
JUGLASCIEMS