Edīte Ozoliņa saņēmusi LSFP Sporta stipendiju

15.11.2018

edite_ozo_stip.jpg

14. novembrī jau 12. reizi norisinājās ikgadējā Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Sporta stipendiju pasniegšanas ceremonija, kurā stipendiāti parakstīja līgumus un saņēma atzinības rakstus par spēju savienot augsta līmeņa sportu ar sekmīgām studijām augstskolā. Kopumā stipendijas šogad tika piešķirtas 38 sportistiem, starp stipendiātiem arī viena florboliste – kluba "Ķekavas Bulldogs" spēlētāja Edīte Ozoliņa.

 

Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā klātesošos stipendiātus uzrunāja un sporta gaitas ar sekmīgām studijām augstskolā savienot motivēja LSFP prezidents Einars Fogelis un Sporta stipendiju komisijas priekšsēdētāja, profesore Agita Ābele, bet stipendiātu vārdā uzrunu teica kamaniņbraucēji brāļi Andris un Juris Šici.

Trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Šici atklāja – bijušas bažas, ka uzsākot studijas, nepietiks laika nedz sportam, nedz mācībām, tādēļ vairāk nekā desmit gadus brāļi vilcinājušies iestāties augstskolā: "Jaunajiem sportistiem nav jābaidās sākt studijas uzreiz pēc vidusskolas absolvēšanas, jo pēc ilgākas pauzes uzsākt mācības augstskolā ir daudz grūtāk. Uzsākām studijas olimpiskajā sezonā un pārliecinājāmies, ka sportu ar mācībām apvienot var ļoti labi," sacīja Šici, viens otru papildinot.

A.Ābele uzsvēra, ka svarīgi vispirms pašam sportistam sagatavoties un noskaņoties studiju procesam: "Ir jārada atbalstoša vide sportistiem, ir jābūt personībai, kura gribētu un varētu sportu apvienot ar studijām, ir jābūt ticībai un spējai uzdrošināties to darīt."

LSFP piesķīra Sporta stipendijas, kuru apmērs ir no 400 līdz 1500 eiro. Starp stipendiātiem ir tādi studējošie sportisti kā kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici, šorttrekists Roberto Puķītis, smaiļotājs Roberts Akmens, daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, autosportists Reinis Nitišs, pludmales volejbolists Mihails Samoilovs, vieglatlēts Pauls Ārents un citi, kopumā – 38 studentiem. Starp viņiem arī viena florboliste – kluba "Ķekavas Bulldogs" aizsardzības spēlētāja Edīte Ozoliņa, kurai piešķirta 500 eiro liela stipendija. Edīte studē Rīgas Stradiņa universitātē.

Stipendiju ieguvēji pārstāv 24 sporta veidus, viņu vidū visvairāk – septiņi vieglatlēti, četri smaiļotāji, trīs kamaniņu braucēji, divi bobslejisti un pludmales volejbolisti. Savukārt pārējie stipendiāti katrs pārstāv citu sporta veidu – airēšanu, autosportu, basketbolu, brīvo cīņu, daiļslidošanu, džudo, florbolu, galda tenisu, handbolu, kanoe, kērlingu, regbiju, BMX riteņbraukšanu, skeletonu, skrituļslalomu, distanču slēpošanu, sporta dejas, svarbumbu celšanu, šaušanu un šorttreku. Stipendiju komisija saņēma pavisam 63 studējošo sportistu pieteikumus.

LSFP Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu, sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.

 

Izmantotie resursi: www.lsfp.lv

 

Foto: Artūrs Pavlovs

JUGLASCIEMS