Mūsu juniori pasaules čempionātu sāks pret čehiem

03.05.2017

img_7626.jpg

Šodien pulksten 12.00 (pēc Latvijas laika) Zviedrijas pilsētā Vekšē startēs devītais pasaules čempionāts florbolā vīriešu U19 izlasēm. Pirmajā spēlē nūjas krustos divas A divīzijas komandas - iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļniecei "iekost" mēģinās Latvijas florbola jaunā paaudze.

 

Pasaules čempionāta norises vietā Aināra Juškēviča vadītā Latvijas valstsvienība ieradās vakar pēcpusdienā. Vekše tika sasniegta, vispirms no Rīgas aizlidojot uz Dānijas pilsētu Kopenhāgenu, bet turpinājumā sekoja trīs stundas ilgs pārbrauciens ar autobusu. Pievakarē mūsu juniori stundu garā treniņā jau iemēģināja spēļu laukumu - "VIDA Arena". Dzīvošana Latvijas florbolistiem mazpilsētā Alvesta (apm. 20 km no Vekšes) - komfortablā viesnīcā.

 

Jau šodien juniori uzsāks vismaz četras dienas garu spēļu maratonu, bet, ja izdosies iekļūt pusfinālā, piecās dienās būs jāaizvada piecas spēles. Mūsu izlases pirmie pretinieki pārstāv vienu no četrām TOP valstīm - Čehiju. Pirms diviem gadiem Helsingborgā notikušajā pasaules čempionātā čehi mačā par trešo vietu ar 7:6 pārspēja zviedru jauniešus, pirmo reizi pasaules čempionātu vēsturē atstājot šo Skandināvijas valsti bez medaļām. Iepriekšējos tāda līmeņa turnīros Čehijas junioriem vēl divas reizes bija izdevies tikt pie medaļām - 2003.gadā bronza, bet 2007.gadā sudrabs. Latvijas U19 vīriešu florbola izlases labākie sasniegumi līdzšinējos pasaules čempionātos bijusi 2001. un 2005.gadā izcīnītā 4.vieta. Pēc 2005.gada čempionāta, kas notika Cēsīs, Valmierā un Kocēnos, trīs reizes pēc kārtas mūsējie finišēja piektajā pozīcijā, 2013.gadā ierindojās 6.vietā, bet pirms diviem gadiem ieņēma 7.vietu, izšķirošajā mačā par palikšanu A divīzijā ar 5:3 pārspējot norvēģus. Ar Čehijas U19 izlasi mūsu juniori nav tikušies tieši četrus gadus - kopš 2015.gadā Vācijas pilsētā Hamburgā notikušā pasaules čempionāta, kurā latvieši čehu pārākumu atzina ar 1:9.

 

Spēles tiešraide internetā: ŠEIT

 

Latvijas junioru florbola izlase labi sagatavojusies šim pasaules čempionātam, pēdējā gada laikā izpildot apmēram 95% no sākotnēji iecerētā treniņplāna. Pēdējā treniņnometne mūsu jaunajiem florbolistiem notika pagājušās nedēļas nogalē Somijas pilsētā Tamperē, tās laikā tika aizvadītas arī divas pārbaudes spēles ar somu treneru komandām. Mūsu valstsvienības galvenais treneris Ainārs Juškēvičs uzskata, ka viņa vadītā komanda gatava pilnvērtīgai un pašaizliedzīgai cīņai par uzvaru katrā spēlē. Mūsu izlases apakšgrupā vēl ir arī Šveices un Polijas valstsvienības, bet abas favorītes - pašreizējā pasaules čempione Somija un tradicionāli spēcīgā Zviedrija, kas noteikti grib reabilitēties par iepriekšējā čempionātā piedzīvoto izgāšanos - A apakšgrupā.

 

Latvijas junioru izlasē iekļauti divi vārtsargi, septiņi aizsardzības spēlētāji un 11 uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība valstsvienībā ir no mūsu jaunās čempionvienības "Triobet/Ulbroka" - četri spēlētāji. Pa trim florbolistiem pārstāv "Lielvārdi/FatPipe" un "Valmieru", pa diviem - "Ķekavu", "Talsus/Irlavu" un Liepājas "Kuršus", bet pa vienam - Cēsu "Lekringu", Kocēnu "Rubeni" un Stalbes "Pārgauju". Vēl viens izlases florbolists spēlē Somijas kluba "SC Classic" sastāvā - tas ir ķekavietis Klāvs Ozoliņš. Trīs no mūsu puišiem - Kristers Eglītis, Krišs Treimanis un Pēteris Trekše - piedalījās arī iepriekšējā pasaules čempionātā junioriem, Trekše spēlēja arī pasaules čempionātā vīriešiem, kas pērnā gada decembrī notika Rīgā. Izlases kapteinis - Klāvs Ozoliņš.

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Kārlis Pops

V

FBK Valmiera

2.

Emīls Ērglis

V

Triobet/Ulbroka

3.

Ralfs Orste

A

Ķekava

4.

Krišs Lužinskis

A

FBK Valmiera

5.

Jānis Ragovskis

A

Talsi/Irlava

6.

Ulvis Mētra

A

Triobet/Ulbroka

7.

Kārlis Pupils

A

FK Kurši

8.

Renāts Degins

A

Ķekava

9.

Mariss Giņko

A

Lielvārde/FatPipe

10.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

11.

Kristers Eglītis

U

Triobet/Ulbroka

12.

Klāvs Ozoliņš

U

SC Classic (Somija)

13.

Matīss Pēteris Polis

U

Lielvārde/FatPipe

14.

Lauris Alvis Stiprais

U

FBK Valmiera

15.

Krišs Treimanis

U

Talsi/Irlava

16.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

17.

Ivo Popovs

U

FK Kurši

18.

Emīls Birķis

U

Triobet/Ulbroka

19.

Edgars Puriņš

U

SK Pārgauja

20.

Niks Blumfelds

U

Lielvārde/FatPipe

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Treneris: Remārs Vikānis

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS