Trepšs: "Manā karjerā tik svarīgas spēles vēl nebija bijušas"

03.05.2016

rubene_trepss.jpg

Par "Sporta Punkts" mēneša labāko spēlētāju Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1. līgā janvārī tika atzīts Kocēnu komandas "Rubene-1" vārtsargs Roberts Trepšs. Roberts toreiz palīdzēja kocēniešiem uzvarēt visās četrās spēlēs, bet pēc mača pret FK "Ogres Vilki" viņš tika nosaukts par labāko savā komandā. Trepšs atzīst, ka nesen aizvadītā 1. līgas finālspēle, kurā "Rubene-1" triumfēja pēcspēles metienos, bija līdz šim svarīgākā cīņa viņa sportista karjerā.

 

Sezonas gaitā komandas "Rubene-1" vārtos bija stājušies trīs vārtsargi, taču tieši Trepšs sakrājis pārliecinoši lielākos spēles laiku. "Domāju, ka treneris vērtē treniņu apmeklējumu, centību un protams, meistarību. Matīss Pēčs jau sezonas sākumā beidza spēlēt, un sastāvam pievienojās jaunais vārtsargs Ričards Salacietis, kurš, salīdzinot ar mani, ir nedaudz mazāk pieredzējis. Tādēļ arī laukumā visbiežāk devos tieši es, bet priecē, ka brīžos, kad Ričardam tika dota iespēja, viņš nospēlēja labi."

 

Pirms trim gadiem tieši vārtsargu sīvās konkurences dēļ Roberts vienu sezonu aizvadīja "Impar Limbaži-Liepupe" vienībā. "Tā bija sezona, kad nopietni sāku pievērsties florbolam. Limbažnieki vāca komandu, bet es trenējos Kocēnos. Uzjautāju Ivaram Jēkabsonam, vai 1. līgā man būs iespēja doties laukumā, uz ko sekoja atbilde, ka iespēju daudz nebūs – priekšā bija jau minētais Pēčs, kā arī Kaspars Urbāns."

 

Šosezon kocēnieši gan ceturtdaļfināla sēriju (pret "JeNo-1"), gan pusfinālu (pret "LU/FS Masters") sāka ar zaudējumu. "Pret jelgavniekiem mums visiem, acīmredzot, šķita, ka nekas grūts nebūs, bet beigās paši uz to iekritām. Jāpiebilst arī, ka Jelgavas novada mājas laukums ir krietni mazāks par mūsējo, pie kā arī bija jāpierod. Otrajā sērijas spēlē vairs atkāpties nebija kur, tāpēc mūsu komandas cīņas spars deva pozitīvu iznākumu. Savukārt pusfināla sērijas pirmajā spēlē pat nevarētu teikt, ka bija kādas izteiktas problēmas mūsu sniegumā, gluži vienkārši ielaidām vairāk vārtus nekā iemetām."

 

Fināls komandai "Rubene-1" izvērtās ļoti dramatisks – mačā pret "LIELVĀRDI/FANS" kocēnieši  tikai 24 sekundes pirms pamatlaika beigām spēja izlīdzināt rezultātu, bet pēc tam triumfēja pēcspēles metienos - 6:5. Trepšs atzīst, ka, esot vārtsarga pozīcijā, šāda spēles izskaņa viņam izraisījusi ļoti lielu stresu. "Vienu brīdi likās, ka man pat rokas sāka trīcēt," smaidot norāda vārtsargs. "Manā neilgajā sportista karjerā nekad nav bijušas tik svarīgas spēles kā šī, tāpēc arī sajūtas bija tādas interesantas. Tomēr saņēmos un vienkārši gāju vārtos ar mērķi atvairīt bullīti."

 

Kocēnieši šopavasar jau ceturto sezonu pēc kārtas izcīnīja 1. līgas medaļas. "Pēdējos gadus mūsu sastāvā ir viens kodols, ko veido pieredzējuši spēlētāji, no kuriem var ļoti daudz iemācīties un iegūt, kā piemēram, no Jāņa Iņģista šosezon. Ik pa laikam šim kodolam pievienojas arī jaunieši un vēl kāds no malas."

 

Intervēja: Elīna Drēziņa

SF
JUGLASCIEMS