Latvijas U19 vīriešu izlasi vadīs Ainārs Juškēvičs

18.04.2016

juskevics_a.jpg

Šodien notika Latvijas Florbola savienības Valdes sēde, kurā par Latvijas vīriešu U19 izlases galveno treneri tika apstiprināts Ainārs Juškēvičs. 

 

Aināru Juškēviču junioru izlases galvenā trenera amatam izvirzīja Latvijas Florbola savienības Treneru komiteja, uzsverot, ka viņām ir ļoti liela pieredze trenera darbā, kas iegūta strādājot gan dažādos klubos, gan Latvijas izlasēs. A.Juškēviča vadīto komandu sasniegtie rezultāti bijuši augstvērtīgi. Juškēvičam ir nepieciešamās profesionālās prasmes un rakstura īpašības sekmīgai izlases darba organizēšanai un vadīšanai. Viņš ir cienīts kolēģu vidū un labs piemērs jaunajiem florbolistiem. Pārrunu laikā Ainārs Juškēvičs ne tikai izrādīja ieinteresētību ieņemt šo amatu bet arī bija motivēts nekavējoties sākt strādāt.

 

Kā spēlētājs Ainārs Juškēvičs Latvijas vīriešu izlases sastāvā piedalījies astoņos pasaules čempionātos, būdams viens no visu laiku meistarīgākajiem Latvijas florbolistiem. Savā 18 gadus ilgajā (1997.g. - 2015.g) spēlētāja karjerā Juškēvičs daudzkārt izcīnījis augstākā kaluma godalgas Latvijas čempionātā, kā arī piedalījies Eiropas spēcīgāko klubu turnīros.

 

Kopš 2000.gada līdz šim laikam Ainārs Juškēvičs ar lieliskiem panākumiem strādā par treneri bērnu un jauniešu komandās – agrāk florbola klubā "Latvijas Avīze", pēc tam - FS "Masters". No 2005. līdz 2008.gadam trenēja sieviešu komandu "Ulbroka". No 2008. līdz 2014.gadam trenēja vīriešu komandu "Ulbroka/FS Masters", no 2.līgas aizvedot to līdz Virslīgai un izveidojot par stabilu Latvijas florbola elites komandu. No 2010. līdz 2015.gadam trenēja sieviešu Virslīgas komandu RSU, ar šo vienību izcīnot trīs Latvijas čempionu titulus, kā arī Eiropas florbola kausu un piedaloties prestižajā Čempionu kausa turnīrā.

 

No 2006. līdz 2007.gadam Juškēvičs strādāja par treneri Latvijas sieviešu izlasē, palīdzot tai izcīnīt 4.vietu pasaules čempionātā Dānijā, kas ir augstākā līdz šim izcīnītā vieta tāda mēroga turnīros. 2007. un 2009.gadā Juškēvičs bija vīriešu U19 izlases treneris - konsultants pasaules čempionātos. No 2010. līdz 2011.gadam Juškēvičs bija vīriešu U19 izlases galvenais treneris, pasaules čempionātā izcīnot 5.vieta.

SF
JUGLASCIEMS