Latvijas izlasei trīs pārbaudes spēles Somijā

04.09.2014

izlase_kostusevs.jpg

Pa ceļam plānots apstāties Vantas pilsētā, lai klātienē noskatītos Zviedrijas un Somijas valstsvienību maču.Nākamās nedēļās nogalē, 11.septembrī, Latvijas vīriešu florbola izlase dosies uz treniņnometni Somijā, kur aizvadīs trīs pārbaudes spēles, vienu reizi tiekoties ar Tamperes "SC Classic" (Tampere), kā arī divas reizes spēkojoties ar Kokolas komandu "Nibacos".

 

Mūsu valstsvienība uz pasaules vicečempionu zemi dosies naktī uz 11.septembri. Jau ierašanās dienā mūsu florbolistiem paredzēta pirmā pārbaudes spēle, kurā viņiem pretī stāsies viens no titulētākajiem Somijas Elites līgas klubiem - "SC Classic". Šis pretinieks Latvijas izlasei ir jau pazīstams – starptautiskajā turnīrā "Latvian Open 2014", kas augusta nogalē notika Valmierā, mūsu valstsvienība tikās ar "SC Classic" un, lielu daļu spēles atrodoties vadībā, tomēr piekāpās ar 8:10. Nākamajās dienās mūsu valstsvienība viesosies Kokolā, kur 12. un 13.septembrī tiksies ar florbola klubu "Nibacos". 12. un 13.septembrī izlasei paredzēti arī treniņi, bet Latvijā florbolisti atgriezīsies svētdien, 14.septembrī. Pa ceļam plānots apstāties Vantas pilsētā, lai klātienē noskatītos Zviedrijas un Somijas valstsvienību maču.

 

Valstsvienības treneri uz pārbaudes spēlēm Somijā vedīs 24 spēlētājus – divus vārtsargus, deviņus aizsargus un 13 uzbrucējus. Sastāvā būs arī trīs leģionāri – Somijā spēlējošie Artis Raitums un Morics Krūmiņš, kā arī Mihails Kostusevs, kurš spēlē Šveices klubā. Diemžēl šajā treniņnometnē nevarēs piedalīties vēl divi kandidāti, kurus treneri vēlējās redzēt sastāvā – Aivis Kusiņš (Lielvārde) netiek studiju dēļ, personiski iemeslu dēļ šoreiz izlasei nevarēs palīdzēt arī tās ilggadējais aizsardzības balsts Oskars Fīrmanis (RTU/Inspecta).

 

Treniņnometne un pārbaudes spēles Somijā ir kārtējais posms, Latvijas izlasei gatavojoties startam pasaules čempionātā, kas 2014.gada decembra pirmajā pusē notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Triju mēnešu laikā, kas atlikuši līdz pasaules čempionātam, valstsvienības kandidātu sastāvā vēl iespējamas ievērojamas izmaiņas.

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Andis Blinds

V

RTU/Inspecta

2.

Anrijs Vents

V

Cēsu alus/Lekrings

3.

Ingus Laiviņš

A

Cēsu alus/Lekrings

4.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

5.

Gatis Akūlovs

A

RTU/Inspecta

6.

Gatis Liepiņš

A

FBK Valmiera/ViA

7.

Mārtiņš Broks

A

FBK Valmiera/ViA

8.

Sandris Virsnītis

A

Lielvārde

9.

Andris Malkavs

A

Cēsu alus/Lekrings

10.

Aigars Belasovs

A

FBK Valmiera/ViA

11.

Jānis Rajeckis

A

Cēsu alus/Lekrings

12.

Ainārs Juškēvičs

U

Ulbroka/FS Masters

13.

Artis Raitums

U

TPS (Somija)

14.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde

15.

Artis Savins

U

Lielvārde

16.

Atis Blinds

U

RTU/Inspecta

17.

Mārtiņš Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

18.

Mihails Kostusevs

U

Unihockey Langenthal Aarwangen (Šveice)

19.

Atis Stepāns

U

Rubene

20.

Gints Klēģers

U

Ķekava

21.

Aleksandrs Abramovs

U

Cēsu alus/Lekrings

22.

Andris Rajeckis

U

Cēsu alus/Lekrings

23.

Juris Gribusts

U

Lielvārde

24.

Ritvars Bērziņš

U

Rubene

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Artis Malkavs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

JUGLASCIEMS