Ielu florbols "Ghetto Games" festivālā pulcēs labākos no labākajiem

07.08.2014

1444608_img_0071.jpg

Jau šīs nedēļas nogalē, no 8. līdz 10. augustam, Ventspilī risināsies ilgi gaidītais "Ghetto Games" festivāls, kas nu jau trešo gadu pulcēs teju pusotru tūkstoti sportistu no vairākām pasaules valstīm, kas sacentīsies dažādos alternatīvos un ekstrēmos sporta veidos. Jau otro gadu pēc kārtas festivāla programmā iekļauts arī ielu florbols, kas sestdien Lielajā prospektā sauks cīņā 16 spēcīgas pašmāju komandas.

 

Būtiskākā atšķirība no pērnās sezonas saistās ar ielu florbola turnīra norises vietu – šogad sacensības risināsies Lielajā prospekta, līdzās strītbola laukumiem, kas turnīru padarīs baudāmāku kā pašiem dalībniekiem (cīņas notiks uz asfalta seguma), tā Ventspils iedzīvotājiem un festivāla apmeklētājiem. Turnīra tehniskā puse, proti, formāts, paliek nemainīgs – laukumā ar mazajiem vārtiem komandas sacentīsies "4 pret 4". Atšķirībā no aizvadītā gada, dubultojies komandu skaits – šogad par uzvaru vienā no šīs vasaras nozīmīgākajiem "Ghetto Games" turnīriem cīnīsies 16 komandas. Zīmīgi, ka šim turnīram nenotiks brīva pieteikšanās, jo starp dalībniekiem būs tikai īpaši aicinātas komandas – "Ghetto Floorball" Grīziņkalna ranga labākās deviņas komandas (šī brīža 1.-9.vieta), "Ghetto Games" alianšu komandas no Limbažiem, Gulbenes, Jēkabpils, Rēzeknes un Valmieras, kā arī divu pilsētu speciāli veidotas izlases – Talsu un Lielvārdes.

 

Turnīrs risināsies sestdien no pulksten 11:00 līdz pat 19:30 vakarā, kad tiks noskaidroti šī gada čempioni. Izspēles sistēma būs pavisam vienkārša – minētās komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām katrā, pēc viena apļa turnīra nosakot katras grupas divas labākās komandas, kas turpinās cīņu ¼ finālā. Kā informē turnīra organizatori, spēles ilgums apakšgrupu turnīrā būs 10 minūtes, izslēgšanas spēlēs 12, savukārt cīņa par zelta un bronzas medaļām ilgs 2x7 minūtes. Turnīrs tiks aizvadīts uz klasiskā florbola apmaļu veidota laukuma, līdz ar to darbojoties "Ghetto Floorball" izbraukuma posmu noteikumu specifikai.

 

Precīzs turnīra komandu sastāvs tiks apstiprināts jau tuvākajā laikā.

 

"Ghetto Floorball" turnīra organizatori garantē lieliskas emocijas katram turnīra dalībniekam un apmeklētājam, līdz ar to uz Ventspili izbaudīt karsto vasaras laiku draugu vai ģimenes lokā aicināts ir ikviens sporta un aktīvas izklaides cienītājs. Ar pilnu "Ghetto Games" programmu iespējams iepazīties šeit.

 

Izmantotie resursi:

www.ghettofamily.com

JUGLASCIEMS