Aizvadīta "Mazsalacas florbola diena - 2014"

01.08.2014

img_3321.jpg

25.jūlijā, Mazsalacas pilsētas svētku nedēļas laikā, multifunkcionālajā sporta laukumā notika florbola popularizēšanai veltīts pasākums "Mazsalacas florbola diena - 2014".

 

Jau no diviem dienā laukumā rosījās dažādu vecumu un prasmju līmeņa florbolisti, lai sacenstos pirmajā sacensību disciplīnā, kurā bija jāpārspēj "koka vārtsargs" ar sitienu no laukuma centra līnijas, raidot bumiņu pāri šķērslim. Trīsdesmit dalībnieku konkurencē par uzvarētājiem kļuva: meitenēm – Renāte Kārkliņa, zēniem – Aksels Šoks, dāmām – Anna Luste, kungiem – Ivars Kaužēns.

 

Florbola diena turpinājās ar bērnu vecumā līdz 14 gadiem komandu turnīru 3:3 uz samazināta izmēra laukuma. Turnīrā piedalījās piecas komandas: "Mazulīši" (Renāte Kārkliņa, Jānis Mickevičs, Dāvids Žuravļovs), "Ir, ir – nav, nav" (Jānis Aivis Ceriņš, Marks Vāle, Renārs Birkentāls), "Radinieki" (Simona Šoka, Emīlija Salaciete, Aksels Šoks), "Grinčs" (Jēkabs Jostsons, Patriks Prauliņš, Daniels Rendijs Pāže) un "Alberts" (Roberts Tučs, Andreass Džabours, Kalle Valdmanis). Azartiskās cīņās tika izspēlēts viena apļa turnīrs un kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja komanda "Ir, ir – nav, nav", otrā – "Mazulīši", uz pjedestāla trešā pakāpiena – "Radinieki", ceturtajā vietā – "Grinčs", bet komanda "Alberts" bija spiesta samierināties ar piekto vietu. Labākie vārtu guvēji: meitenēm – Renāte Kārkliņa, zēniem – Jānis Aivis Ceriņš.

 

Pieaugušo turnīrā piedalījās trīs komandas – divas vietējās ("Vimba" un "Plus-mīnus"), kā arī viesi no Rīgas puses - komanda "Taizels". Par viena apļa turnīra uzvarētājiem kļuva Mazsalacas komanda "Vimba", otrajā vietā "Taizels", trešajā - "Plus-mīnus". Par turnīra labākajiem tika atzīti: uzbrucējs Mārtiņš Kalniņš ("Vimba"), aizsargs Ints Vancāns ("Taizels") un vārtsargs Ričards Salacietis ("Vimba").

 

Pasākuma noslēgumā tika aizvadīta draudzības spēle starp Mazsalacas un FK "Taizels" veterānu komandām. Spēlē notika sīva spēkošanās, tomēr atbildīgākajos momentos vairāk izpaudās viesu pieredze un spēlētāju individuālā meistarība, kas tai ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 6:0. Mazsalacas komandas vārtus atzīstami sargāja bijusī mazsalaciete, dāmu komandas "Rubene" un Latvijas sieviešu izlases vārtsardze Ilga Jēkabsone, kura arī saņēma balvu nominācijā "Labākais no labākajiem".

 

Informāciju sagatavoja:

Gints Luste

JUGLASCIEMS