Intervija ar Vasaras līgas 2. nedēļas labāko spēlētāju Juri Zilbertu

02.07.2014

zilberts_1.jpg

Par florbola Vasaras līgas 2.nedēļas labāko spēlētāju publiskajā balsojumā tika atzīts Juris Zilberts no B grupas komandas "Koka kedas/OC Limbaži". Jūsu uzmanībai piedāvājam interviju ar Juri, kuru spēlētājs sniedza pirms pirmdien aizvadītās cīņas pret "Mix Ar X/Wess motors". Šajā spēlē gan limbažniekiem nācās samierināties ar pirmo zaudējumu sezonā (5:7), taču tas nemazina komandas favorītstatusu un reālas izredzes aizstāvēt pērn izcīnīto čempiona titulu.

 

- Sveiciens ar nedēļas labākā spēlētāja balvu! Pastāsti, kā kopumā vērtē šīs sezonas ievadu savā un komandas izpildījumā?
- Paldies! Sākums izdevies "tā tīri neko" – trijās spēlēs trīs uzvaras. Pēc trim spēlēm savu sniegumu vērtēju vidēji, jo ir arī tehniskie brāķi un, protams, ir arī veiksmīgas individuālās darbības. Komandas sniegums var būt labāks, jo katrs esam individuāli spēcīgs spēlētājs. Kad spēlējam katrs par sevi, tad esam vāji, bet, kad izdodas spēlēt kā komandai, tad mums pa spēkam ir itin viss, arī čempiona titula nosargāšana!

 

- Pērn komanda saucās Impar/Limbaži, taču šogad esat pārsaukti par Koka kedas/OC Limbaži. Varbūt vari pastāstīt par šo nosaukuma maiņu.
- Jā, draugos (portālā draugiem.lv, aut.) tika veikta neliela aptauja, lai palīdzētu izdomāt komandas nosaukumu un šis likās viss skanīgākais, līdz ar to pie tā arī palikām. Pilnais nosaukums saistās ar finansiālu atbalstu. Pērn no Limbažiem palīdzību sniedza Impar, taču šogad lielu paldies par atbalstu jāsaka Olimpiskajam centram "Limbaži".

 

- Ņemot vērā, ka uz Vasaras līgas spēlēm mērojat visgarāko ceļu, kalendārs ir sastādīts tā, lai vienā dienā varētu aizvadīt 2 spēles. Tas taču fiziski ir ļoti grūti!
- Protams, ka vieglāk ir aizvadīt pirmo spēli, kam seko nogurums pirms otrās. Tā arī ir, ka nospēlējot abas spēles un aizbraucot atpakaļ uz Limbažiem gultā sanāk iekrist kā baļķim un uzreiz aizmigt. (smejas)  Taču, tā kā visi spēlējam florbolu arī sezonā, darot to savās komandās, tad ar fizisko sagatavotību visiem viss ir kartībā un divas spēles dienā varam aizvadīt bez īpašām problēmām.

 

- Ja ne pirmais, tad Tu noteikti esi viens no retajiem florbolistiem, kuram izdevies iegūt 2 labākā spēlētāja balvas vienā dienā. Kā Tev tas todien izdevās?
- Vienkārši jāspēlē no sirds! Brīžam emocijas pārņem virsroku, bet galvenais ir to kontrolēt un tad jau viss izdodas. Svarīgi ir arī nekrist tiesnešiem uz nerviem, turpretī rādīt ko proti laukumā. Protams, neiztikt arī bez veiksmes. Tā diena man bija diezgan veiksmīga spēles ziņā, jo pamatā es neesmu nekāds "bombardieris", bet gan komandas spēlētājs. Vienkārši sanāca daži individuāli brīnumi un skatītājiem tas acīm redzot patika. (smaida)

 

- Pastāsti, kāda ir galvenā motivācija, kādēļ esi gatavs regulāri mērot ceļu no Limbažiem uz Rīgu, lai piedalītos Vasaras līgā?
- Te valda florbola gaisotne, kas vienmēr mani dzen uz mērķiem. Florbols ir mana sirds lieta, un tie 86 kilometri ir tīrais nieks, pēc kā tiek gūtas pozitīvas emocijas, taču dažreiz arī ne tik labas. Jau no pašas bērnības sports ir mana dzīves neatņemama sastāvdaļa un tagad izmantoju katru iespēju, lai spētu uzlabot savas spēles prasmes un gūt dažādas emocijas.

 

- Kura no šīs sezonas aizvadītajām spēlēm visspilgtāk palikusi atmiņā?
- Noteikti pret "SC Druva". Toreiz, uznākot laukumā, bija sakrājies pamatīgs nogurums, ka bija problēmas sevi piespiest skriet. Pateicoties pretinieku cīņas sparam, kuri parādīja, ka šī spēle nebūs nekāda pastaiga, izdevās motivēt sevi cīnīties ar pilnu atdevi. Tajā spēlē man izdevās arī viens "meistara stiķis", spēlējot skaitliskajā mazākumā, un, kā komandas biedri to raksturoja, esot apvedis pretiniekus pat 2 reizes un turklāt epizodi noslēdzu ar vārtu guvumu. Domāju, ka galvenokārt pateicoties šai epizodei tiku pie labākā spēlētāja balvas, kas tajā dienā bija tā otrā.

 

- Vienā no pēdējiem jautājumiem vēlos noskaidrot Tavu viedokli par šīs sezonas B grupas favorītkomandām, kas varētu limbažniekiem sagādāt vislielākās problēmas titula aizstāvēšanā..
- Viennozīmīgi ddmāju, ka pilnībā visas, jo šogad B grupā tā īsti nav vājas komandas un rezultāti arīdzan nav viegli prognozējami. Ja tā konkrēti jāmin, tad tāda varētu būt "Mix Ar X/Wess Motors", jo ir ievērojami pastiprinājuši sastāvu. Kā nekā pērnās sezonas vicečempioni.

 

- Visbeidzot jautājums arī par 2.nedēļas labākā spēlētāja publisko balsojumu. Daudzi ievēroja, ka burtiski pirmajās balsošanas minūtēs iekrāji solīdu pārsvaru, ko arī izdevās pārliecinoši nosargāt. Kam šajā ir vislielākais nopelns?
- Limbažniekiem tas ir raksturīgi – ja ir iespējams kaut kur palīdzēt novadniekam, tad viņiem tas nesagādā nekādas problēmas. Protams, arī draugi palīdzēja, jo sociālajos tīklos pārpublicēja aptaujas saiti. Kad ieraudzīju 2.nedēļas kandidātus, neticēju, ka spēšu uzvarēt, jo tie jau iepriekš ir uzvarējuši šāda veida balsojumos, taču izdevās.

 

Kopā ar Juri Zilbertu florbola Vasaras līgas 2.nedēļas labākā spēlētāja titula publiskajam balsojumam tika izvirzīti Alvis Dāle (FK Rīga), Ģirts Laugalis (Labi Būs!) un Līga Akmeņkalne (Ex’).

 

Izmantotie resursi:

vasarasliga.lv

JUGLASCIEMS