"Lielvārde" uzvar papildlaikā un iekļūst finālā

22.03.2014

lielvarde_otraa.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pirmo finālisti kļuvusi komanda "Lielvārde", kas pusfināla sērijas trešajā mačā tikai pagarinājumā pārspēja FK "Rīga" florbolistus - 10:9. Uzvaras vārtus 13 sekundes pirms papildlaika beigām guva Artūrs Skadiņš.

 

Pēc pirmajām divām pusfināla sērijas spēlēm, kuras notika Lielvārdē, lielvārdieši bija izvirzījušies vadībā ar 2:0 (16:6 un 9:7). FK "Rīga", ja gribēja turpināt cīņu par finālu, šovakar Rīgas Olimpiskajā sporta centrā derēja tikai uzvara. Pēc Toma Bitmaņa diviem precīziem raidījumiem rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pirmo periodu uzvarēja ar 3:2. Otrās trešdaļas beigās trīs vārtus pēc kārtas guva "Lielvārdes" florbolisti, kuri tikai 40.minūtē pirmo reizi izvirzījās vadībā – 6:5. Pēdējā perioda laikā viesi trīs reizes ieguva divu vārtu pārsvaru (7:5, 8:6 un 9:7), bet laukuma saimniekiem vienmēr izdevās atspēlēties. Pēdējo reizi "Rīga" to izdarīja 53.minūtē, kad Edvards Janbergs panāca neizšķirtu – 9:9. Ar tādu rezultātu noslēdzās pamatlaiks. Likās jau, ka arī desmit pagarinājuma minūšu laikā rezultāts nemainīsies, tomēr 13 sekundes pirms tā beigām Aivja Kusiņa piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Artūrs Skadiņš – šajā mačā "Lielvārde" svinēja uzvaru ar 10:9, bet visā sērijā ar 3:0.

 

Par labāko spēlētāju lielvārdiešu vidū tika atzīts uzvaras vārtu autors Artūrs Skadiņš, kuram šajā mačā divi goli. Pa diviem vārtiem guva arī Toms Akmeņlauks un Ervīns Torsters, 3 (2+1) punkti Aivja Kusiņa kontā, bet ar 4 (1+3) punktiem izcēlās Mikus Valpēters. Starp rīdziniekiem labākā spēlētāja tituls tika triju vārtu autoram Tomam Bitmanim, 3 (1+2) punkti Alvim Dālem, bet divus vārtus guva Edvards Janbergs. "Lielvārde" kā pirmā iekļuva finālā, kur spēlēs jau trešo gadu pēc kārtas. Lielvārdiešu pretinieki būs dueļa "Cēsu alus/Lekrings" - "RTU/Inspecta" uzvarētāja.

 

Videointervijas: ŠEIT un ŠEIT

JUGLASCIEMS