"Ķekavai" otrā uzvara, čempioni riskē neiekļūt pusfinālā

08.03.2014

20140308-kekava_lekrings.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas ceturtdaļfināla trešajā spēlē starp "Ķekavu" un "Cēsu alus/Lekrings" ar 5:4 uzvarēja ķekavieši, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:1. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina divu vārtu guvēju Gintu Klēģeru.

 

"Ķekava", uzvarot vienā no pirmajām divām ceturtdaļfināla spēlēm, kas notika "Cēsu alus/Lekrings" laukumā, bija ieguvusi sava laukuma priekšrocības. Lai tās izmantotu ķekaviešiem noteikti bija jāuzvar arī Ulbrokas sporta kompleksā, kas šajās izslēgšanas spēlēs ir viņu mājas laukums. Tieši ķekavieši bija tie, kuri atklāja spēles rezultātu, bet pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 3:1. 24.minūtē "Ķekava" ieguva jau četru vārtu pārsvaru (5:1), tomēr līdz spēles beigām bija vēl ļoti daudz laika. "Cēsu alus/Lekrings" uzsāka mērķtiecīgu atspēlēšanos – pēc otrā perioda cēsnieki zaudēja ar 3:5, bet 49.minūtē guva jau ceturtos vārtus – 4:5. Tomēr atlikušajā vairāk nekā 10 minūtēs ķekaviešu aizsardzība vairs nekļūdījās ne reizi – "Ķekava" varēja svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 5:4, bet sērijā izvirzījās vadībā ar 2:1.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Gints Klēģers, kurš guva divus vārtus, ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Edijs Hammers. Labākā gods Cēsu komandā tika vārtsargam Anrijam Ventam, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja visus 11 pretinieku metienus. Rezultatīvākais "Cēsu alus/Lekrings" sastāvā ar 2 (1+1) punktiem bija Jānis Rajeckis. Abu komandu sērijas ceturtā spēle paredzēta rīt pulksten 15:00 Ulbrokas sporta kompleksā.

 

Videointervijas ŠEIT un ŠEIT

 

Foto: Renārs Buivids


JUGLASCIEMS