Zināmas visas pasaules čempionāta finālturnīra dalībnieces

02.02.2014

latvijas.jpg

Šodien kļuva zināmas visas 15 valstis, kuru vīriešu florbola izlases kopā ar mājinieci Zviedriju no 6. līdz 14.decembrim piedalīsies 10. pasaules čempionāta finālturnīrā Gēteborgā. Jau vakar ziņojām, ka starp veiksminiecēm ir arī Latvijas valstsvienība.

 

Kopumā par 15 vietām finālturnīrā šonedēļ cīnījās 30 izlases. No Eiropas zonas varēja kvalificēties četru grupu pirmās un otrās vietas ieguvējas, kā arī divas labākās trešās vietas īpašnieces. 1.grupā pirmās divas vietas ieņēma Somija un Krievija, 2.grupā – Šveice un Igaunija, 3.grupā Čehija un Dānija, bet 4.grupā, kā jau informējām, - Norvēģija un Latvija. Diemžēl starp laimīgajām 3.vietas ieguvējām nebija Itālijas valstsvienības, kas Valmierā demonstrēja ļoti labu spēli. Labāka statistika ir Slovākijai no 2.grupas un Vācijai no 3.grupas.

 

No Āzijas un Okeānijas zonas finālturnīram kvalificējās Austrālija, Dienvidkoreja un Japāna. Jāuzsver, ka Korejas Republikas florbola izlase pasaules čempionāta finālturnīrā piedalīsies pirmo reizi. No Amerikas zonas tiesības spēlēt pasaules čempionātā ieguva ASV un Kanādas izlase.

 

10. pasaules čempionātā vīriešu florbola izlasēm pirmo reizi būs jauna izspēles kārtība – tieši tāda pati, kā iepriekšējā sieviešu florbola čempionātā. 16 komandas, ņemot vērā to vietu rangā, tiks sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām būs astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A un B. Divās grupās būs sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C un D. A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām. Latvijas vīriešu izlase, kura pasaules rangā šobrīd ieņem 6.vietu, spēlēs A vai B grupā. Grupu izloze notiks šī mēneša nogalē Zviedrijā.

JUGLASCIEMS