Bez zaudējumiem tikai latvieši un norvēģi

30.01.2014

img_0020.jpg

Jau trešo dienu Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, turpinājās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešu florbola izlasēm. Pirmo zaudējumu šodien piedzīvoja itālieši, kuri ar 3:11 piekāpās norvēģiem, bet pie pirmā panākuma tika ungāri, kuri ar 15:3 sakāva lihtenšteiniešus. Pirmās divas vietas, kuras garantē ceļazīmi uz Gēteborgu, šobrīd ieņem Norvēģijas un Latvijas izlases.

 

Norvēģijas un Itālijas izlašu savstarpējās spēles favorīti viennozīmīgi bija skandināvi, kuri to apliecināja arī laukumā, jau 4.minūtes sākumā atklājot rezultātu – 1:0. Turpinājumā gan norvēģiem tik viegli neklājās, jo itālieši sīvi pretojās un nebaidījās pie pirmās iespējas apdraudēt pretinieku vārtus. Pēc pirmā perioda Norvēģijas pārsvars bija pavisam minimāls (2:1), bet pēc otrā – 5:2, bet pēdējās trešdaļas sākumā Itālijas florbolisti guva jau trešos vārtus, panākot 3:5. Tikai pēdējo 13 minūšu laikā dienvidnieki burtiski salūza, ielaižot vēl sešus vārtus. Turnīra līdz šim sīvākajā spēlē pārliecinošu uzvaru ar 11:3 svinēja norvēģi, kuru labā 5 (1+4) punktus guva Ketils Kronbergs, bet pa četriem – Villijs Fauskangers un Tomass Straits, kuram arī labākā spēlētāja gods. Par labāko starp itāliešiem tika atzīts vārtsargs Ronnijs Hornsm kurš atvairīja 33 no 44 pretinieku metieniem.

 

Dienas otrajā spēlē laukumā devās divas komandas, kuras līdz šim vēl nebija guvušas ne punkta – Ungārijas un Lihtenšteinas izlases. Kā izrādījās, ungāri pēc vakardienas sakāves pret norvēģiem bija saņēmušies daudz labāk, nekā lihtenšteinieši pēc atzīstamās cīņas pret latviešiem. Pirmo vārtu gūšanai ungāriem vajadzēja tikai 21 sekundi (1:0), pēc pirmā perioda viņi atradās vadībā ar 8:0, bet pēc otrā – ar 12:0. Lihtenšteinieši attapās tikai pēdējās trešdaļā, kurā guva tikpat vārtu, cik ungāri - trīs. Mača galarezultāts – 15:3. Ungāru rindās nepaturams bija fintošanas meistars Deniss Šmits, kuram 8 (4+4) punkti un labākā spēlētāja gods. Pa četriem punktiem guva Peters Kiss un Arpads Iljes. Par labāko starp Lihtenšteinas izlases spēlētājiem tika atzīts vienu vārtu autors Markuss Ledergerbers.

 

Šobrīd pa divām uzvarām divās spēlēs ir Latvijas un Norvēģijas izlasēm, bet tieši šīs komandas rīt mērosies spēkiem savā starpā. Pa vienam panākuma itāliešiem un ungāriem, kuri arī krustos nūjas tieši rīt, bet lihtenšteinieši pie punktiem līdz šim nav tikuši.

 

Turnīra tabula

V.

Izlase

S.

U.

N.

Z.

Vārtu att.

P.

1.

Norvēģija

2

2

0

0

35:6

4

2.

Latvija

2

2

0

0

22:4

4

3.

Itālija

2

1

0

1

11:13

2

4.

Ungārija

3

1

0

2

20:36

2

5.

Lihtenšteina

3

0

0

3

7:36

0


SF
JUGLASCIEMS