Sieviešu izlasei atkal asaras, šoreiz - prieka

15.12.2013

img_6795.jpg

Ar ārkārtīgi emocionālu prieka brīdi pasaules čempionātu noslēdza Latvijas sieviešu flobola izlase, kas šodien Ostravā spēlē par 5.vietu pret norvēģietēm spēja atspēlēties no 0:3 un svinēt uzvaru pagarinājumā ar 4:3. Uzvaras vārtus guva Līga Garklāva.

 

Latvija šajā pasaules čempionātā vienreiz bija zaudējusi norvēģietēm (grupu turnīrā ar 0:7), un arī šodien spēles sākums veiksmīgāks padevās norvēģietēm. Vispirms Kristine Nesa atklāja rezultātu, bet 15. minūtē pēc Mias Osterhaugas metiena, kurš tika bloķēts, bumbiņa nokrita tieši uz vārtu priekšā esošās Mariannes Nadimas nūjas lāpstiņas (0:2).

 

Arī otrā perioda sākums nebija lielas sajūsmas vērts, jo Norvēģijas ātrajā pretuzbrukumā pie tālā vārtu stabiņa nepiesegta palika Lena Sundvika. Par spēli kopumā gan nevarēja teikt, ka tā norisinās uz vieniem vārtiem, un 34. minūtē to pierādīja Edīte Bankava, vienus vārtus atspēlējot (1:3).

 

Trešajā periodā teritoriālais pārsvars jau bija pārgājis Latvijas izlases pusē, un Diāna Isjomina ar ļoti precīzu metienu samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Tas sapurināja norvēģietes, kuras, jūtot nepatikšanas, centās atgūt iniciatīvu. Pievēršot lielākumu uzmanību uzbrukumiem, Norvēģija, gan iekrita aizsardzībā, un izgājienā viena pret vārtsardzi tika palaista Luīze Bilinska, kura četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu.

 

Minūti pēc tam lieliska iespēja bija Edītei Bankavai, taču viņai patraucēja izdarīt metienu, un bumbiņa lidoja garām vārtiem, un nācās spēlēt papildlaiku. Jau pašā tā sākumā Latvija radīja bīstamu uzbrukumu, taču nākamajās minūtēs Norvēģijas pārsvars bija diezgan ievērojams. Papildlaika izskaņā nepatīkamu traumu guva Isjomina, kura saņēma sitienu ar elkoni pa seju.

 

Likās jau, ka arī papildlaiks noslēgsies neizšķirti, taču 20 sekundes pirms spēles beigām veiksme uzsmaidīja latvietēm, un no vārtu priekšas uzvaras vārtus guva Līga Garklāva - 4:3!

 

Izcīnītā piektā vieta ir atkārtos izlases otrs labākais sasniegums pasaules čempionātu vēsturē. 2007.gadā mūsu florbolistes spēja iegūt ceturto vietu, bet pirms diviem gadiem Šveicē finišēja vien 7.vietā.

 

Par labāko spēlētāju mūsu izlases rindās šajā mačā tika atzīta Edīte Bankava, savukārt rezultatīvākā spēlētāja visā čempionātā bija Luīze Bilinska, kura septiņās spēlēs guva 10 punktus (8+2). Viņa šobrīd ieņem 11. vietu visa čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, tiesa, šovakar vēl tiks aizvadīts fināls un spēle par trešo vietu.

 

Pasaules čempionāts florbolā, spēle par 5. vietu

Latvija-Norvēģija 4:3 (0:2, 1:1, 2:0)
Vārti: 6:37 Nesa (Torpa) 0:1 14:31 Nadima (Osterhauga) 0:2 21:37 Sundvika (Langakera) 0:3 33:00 Bankava 1:3 48:27 Isjomina (Garbare) 2:3 56:04 Bilinska (Garklāva) 3:3 69:38 Garklāva 4:3
Soda minūtes: -
Vārtsardzes: Višņevska - Holta

 

Kā jau iepriekš bija ziņots, AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā katras mūsu izlases spēles labākajai spēlētājai pasniegs speciālu balvu no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta. Šīsdienas mača labākā spēlētāja Edīte Bankava, atgriežoties Latvijā, saņems mūzikas sistēmu.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

 

Florbola izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem, to atbalsta arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

 


SF
JUGLASCIEMS