"Madona" revanšējas "Lekringam"

29.11.2013

madona_13.jpg

Otro sensāciju pēc kārtas sarūpējis Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas debitants FK "Madona", kas šovakar savā laukumā ar 6:5 pārspēja čempioni "Lekringu" (Cēsis). Par labāko spēlētāju madoniešu rindās tika atzīts vārtsargs Valērijs Bodnieks, kurš atvairīja 26 no 31 pretinieku metiena.

 

Virslīgas debitante "Madona" pēdējās spēlēs bija izcīnījusi jau trīs uzvaras pēc kārtas, iepriekšējā mačā madonieši viesos ar 12:6 sakāva spēcīgo "Bauskas" vienību. Spēlē pret Cēsu "Lekringu" Madonas komanda noteikti nebija favorītu lomā, jo pirmā apļa mačā ar 6:4 uzvarēja cēsnieki, bet šovakar viņi noteikti bija apņēmības pilni izcīnīt trīs punktus, jo pagājušās nedēļas nogalē viņi jau piedzīvoja zaudējumu, papildlaikā ar 5:6 piekāpjoties "Lielvārdei".

 

Madonas sporta hallē jau savā pirmajā uzbrukumā vārtus guva viesi – 9.sekundē Cēsu komandu vadībā ar 1:0 izvirzīja Mārtiņš Rajeckis. Jāsaka, ka "Madonu" tāds pavērsiens nešokēja – pirmajā pārtraukumā tieši mājinieki devās labākā noskaņojumā, jo bija izvirzījušies vadībā ar 2:1. Otrajā trešdaļā madonieši turpināja spēlēt veiksmīgāk, 37.minūtē iegūstot pat triju vārtu pārsvaru (5:2), bet pēc otrā perioda saglabāja divu vārtu handikapu – 5:3. Pēdējā trešdaļā mājinieki savu pārsvaru nosargāja un svinēja sensacionālu uzvaru ar 6:5.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Valērijs Bodnieks, kurš atvairīja 26 no 31 pretinieku metiena. Rezultatīvākie starp madoniešiem bija Mārtiņš Zvidra ar 3 (2+1) punktiem, divus vārtus guva Kārlis Krastiņš, bet pa 2 (1+1) punktiem – Mārtiņš Lapsiņš un Rihards Dainis. Labākā spēlētāja gods "Lekringa" rindās tika komandas kapteinim Andrim Rajeckim, kura kontā viena rezultatīva piespēle, 3 (2+1) punktus guva Mārtiņš Rajeckis, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Gints Bērtulis.

 

"Lekringa" spēlētājs Andris Malkavs, kurš reizē ir arī "Madonas" galvenais treneris, pastāstīja, ka, lai saglabātu lojalitāti pret abām komandām, uz 60 minūtēm bija kļuvis par skatītāju, kurš spēli vēroja no tribīnēm. Spēle bijusi tiešām laba. Ja runā par "Madonu", tad šī komanda, kā izskatās, jau sasniegusi zināmu meistarības līmeni, lai varētu spert nākamo soli savā izaugsmē. Pagaidām madoniešiem par labu nāk tas, ka pretinieki viņus bieži vien nenovērtē, tomēr mūžīgi tā nebūs, tāpēc jāattīstās, lai drošāk varētu nosargāt iegūto pārsvaru. Šodien lielisku spēli aizvadījis madoniešu vārtsargs Valērijs Bodnieks, kā arī ļoti patīkami savu treneri pārsteiguši daži viņa komandas aizsargi. Tomēr kopumā A.Malkavu pārņēmušas divējādas izjūtas, jo "Lekrings" tomēr zaudēja...

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 29.novembris

FK "Madona" – "Lekrings" 6:5 (2:1, 3:2, 1:2)

Metienu attiecība:

24:31 (6:7, 9:9, 9:15)

Rezultatīvākie:

FK "Madona" – Mārtiņš Zvidra 3 (2+1), Kārlis Krastiņš 2 (2+0), Mārtiņš Lapsiņš 2 (1+1), Rihards Dainis 2 (1+1), Jānis Boroduška 1 (0+1), Nauris Ezerlīcis 1 (0+1).

"Lekrings" – Mārtiņš Rajeckis 3 (2+1), Gints Bērtulis 2 (2+0), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Emīls Dzalbs 1 (0+1), Aleksandrs Abramovs 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS