Buldodzes šokē čempionāta līderi "Rubeni"

27.10.2013

bull_rubene.jpg

Šodien Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas pirmajā spēlē fiksēta sensācija - "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, kuras līdz šim bija piedzīvojušas tikai zaudējumus, pirmo uzvaru izcīnīja pār turnīra līderi "Rubeni" – 6:4. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Inga Ametere.

 

Ķekavas sporta namā notikušās spēles favorītes viennozīmīgi bija Kocēnu "Rubenes" florbolistes ar trim uzvarām trīs mačos, nevis "Ķekavas Bulldogs", kurai līdz šodienai pūrā tikai zaudējumi. Tomēr tieši ķekavietes lieliski aizvadīja pirmo periodu, pirmajās sešpadsmit minūtēs izvirzoties vadībā ar 5:0. Pēc pirmā perioda laukuma saimnieču pārsvars joprojām bija iespaidīgs – 5:1. Atlikušajās 40 minūtēs kocēnietes pamatīgi aktivizēja savu uzbrukumu. Pēc otrās trešdaļas "Ķekavas Bulldogs" pārsvars bija divi vārti (5:3), bet pēdējā periodā sāncenses apmainījās ar vārtu guvumiem, kas nozīmēja, ka ķekavietes izcīnījušas pirmo uzvara jaunajā sezonā – 6:4, bet "Rubene" piedzīvojusi pirmo zaudējumu.

 

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar trim gūtiem vārtiem bija Inga Ametere, Aijas Vancānes kontā divi goli, bet par labāko spēlētāju tika atzīta vārtsardze Sintija Bane, kura atvairīja 47 no 51 pretinieču metiena. Rezultatīvākā starp kocēnietēm ar 2 (1+1) punktiem bija Baiba Juruša, bet labākās spēlētājas gods tika Madarai Rudzītei, kura guva vienus vārtus.

 

Foto: Renārs Buivids


JUGLASCIEMS