"Ķekavai" un "Rīgai" iespēja izvirzīties vadībā

25.10.2013

001.jpg

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā paredzēta tikai viena vīriešu Virslīgas spēle, bet ļoti interesanta, jo tās uzvarētāji vismaz uz vienu dienu kļūs par turnīra līderiem. Pulksten 20:15 Ķekavas sporta namā savas nūjas krustos vietējā "Ķekava" un FK "Rīga", kam šobrīd ir pa 18 punktiem.

 

Ķekavieši jaunajā čempionātā aizvadījuši astoņas spēles, sešās no tām izcīnot uzvaru. Interesanti, ka abus zaudējumus "Ķekava" piedzīvojusi tieši savā laukumā – 5:6 pret Liepājas "Kuršiem" un 4:8 pret "RTU/Inspecta". Pēdējā spēlē Ķekavas florbolisti pie panākuma tika viesos – pretinieku laukumā ar 6:3 tika pieveikta "Lielvārde".

 

Divi rezultatīvākie "Ķekavas" spēlētāji ir Ēriks Akulovs un Gints Klēģers – pa 19 punktiem. Gana rezultatīvs bijis arī Aivis Hammers, kuram 17 (9+8) punkti. Starp ķekaviešu vārtsargiem labāk veicies Ivaram Dišereitam, kurš atvairījis 85.44 % pretinieku metienu.

 

Arī Virslīgas jaunpienācējs FK "Rīga" nospēlējis astoņus mačus. Pirmajos divos piedzīvots zaudējums – 2:9 pret Kocēnu "Rubeni" un 6:7 pret Cēsu "Lekringu". Turpinājumā sekoja gluži vai fenomenāla sešu panākumu sērija. Beidzamā uzvara tika svinēta viesos pār "Ulbroka/FS Masters" – 9:6.

 

Rīdzinieku individuālā statistika ir apbrīnas vērta – Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī atrodas pat divi viņu uzbrukuma līderi – Alvis Dāle ar 32 (19+13) punktiem un Toms Bitmanis ar 22 (10+12) punktiem. Neparasti rezultatīvs šosezon ir arī "Rīgas" aizsargs Kārlis Vitkovskis, kuram jau 15 (9+6) punkti. Arī līgas labāko vārtsargu ranga līderis ir rīdzinieks – Edgars Jemeļjanovs neitralizējis 87.22 % pretinieku metienu.

 

Runājot par komandu statistiku, "Ķekavai" šobrīd ir visvairāk gūtu vārtu (63), bet "Rīga" ar 61 golu "min uz papēžiem". FK "Rīga" ir visnaskākais uz soda minūšu pelnīšanu – 91. Ķekaviešiem šajā rādītājā tika 7.vieta (52 minūtes). Ķekaviešiem ir 2.vieta vairākuma realizācijā (12 gūti vārti), bet rīdziniekiem šajā pašā pozīcijā astoņi vārti un 3.vieta.

SF
JUGLASCIEMS