"Lekrings" – par revanšu un EuroFloorball kausu

13.10.2013

efc2013_865.jpg

Šodien pulksten 17:00 (pēc Latvijas laika) Slovākijas pilsētā Trenčinā sāksies spēle starp Cēsu "Lekringu" un Igaunijas klubu "Jögeva SK Tähe", kuras likme ir ļoti augsta – EuroFloorball uzvarētāju tituls un kauss, kā arī tiesības nākamgad piedalīties Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā. Latviešus noteikti motivēs arī vēlme atdarīt igauņiem par sāpīgo zaudējumu apakšgrupas spēlē.

 

EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs Trenčinā turpinās jau piekto dienu, šodien paredzētas tikai divas spēles – sieviešu un vīriešu komandu fināli. Sieviešu finālā pulksten 14:00 tiksies Krievijas čempione "Nauka-Trevelstroy" un Norvēģijas vicečempione "Tunet IBK". Vīru finālā, kas sāksies pulksten 17:00, cīkstēsies divi Baltijas valstu klubi – Cēsu "Lekrings" un "Jögeva SK Tähe".

 

Nerunājot nemaz par to, ka jogevieši Latvijas florbolam ir ļoti labi zināmi, jo savā laikā pat piedalījušies mūsu valsts čempionātā, "Lekringa" un "Jögeva SK Tähe" ceļi krustojās jau EuroFloorball kausa izcīņas turnīra apakšgrupā. Spēlē, kas izšķīra 1.vietas likteni grupā, igauņiem divas (!) sekundes pirms pamatlaika beigām izdevās gūt uzvaras vārtus, sagādājot mūsējiem zaudējumu ar 5:6.

 

Pusfinālā "Jögeva SK Tähe" vakar ne bez grūtībām tika galā ar Krievijas čempioni "Pomor" (Arhangeļska) – 8:7. Cēsu "Lekrings" jau pirms tam mērojās spēkiem ar Norvēģijas čempioni "Slevik IBK" (Fredrikstade). Pateicoties ārkārtīgi pašaizliedzīgai un precīzai spēlei aizsardzībā, cēsnieki otras apakšgrupas uzvarētāju pārspēja ar 3:2. Par labāko spēlētāju tika atzīts Ingus Laiviņš, kuram 2 (1+1) rezultativitātes punkti.

 

"Lekringa" treneris Artis Malkavs atzīst, ka apakšgrupas spēli pret igauņiem viņa vadītā komanda nospēlēja slikti. Lielāko daļu vārtu pretinieki guva pēc tam, kas cēsnieki bija pazaudējuši bumbiņu laukuma centrā. Šodien "Lekrings" spēlēs tieši tāpat, kā vakar pret norvēģiem – no aizsardzības un liekot uzsvaru uz pretuzbrukumiem. Tādi spēlētāju virknējumi, kādi bija vakardienas mačā, sevi attaisnoja pilnībā, tāpēc to sastāvā izmaiņu nebūs. Cīņā raujas arī Aleksandrs Abramovs, kurš vakardienas spēlē nepiedalījās veselības problēmu. Tas, vai viņš tiks pieteikts šodienas spēlei, pirmkārt atkarīgs no mediķiem. "Lekringa" vārtos arī šovakar būs Normunds Krūmiņš, kurš maču pret norvēģiem aizvadīja ļoti nosvērti un pārliecinoši.

 

EuroFloorball kausa izcīņas turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta 4.vietā ar 8 (4+4) punktiem šobrīd atrodas Ingus Laiviņš, Kārlim Bulmeistaram 4 (3+1) punkti un 13.vieta. Saraksta līderis ar 10 (6+4) punktiem ir jogevietis Pāvels Semjonovs. Vārtsargu rangā augsto 2.vietu ieņem mūsu Normunds Krūmiņš ar 84.12 % atvairītu metienu.

 

Komandas "Lekrings" sastāvs: ŠEIT.

 

Spēles tiešraide internetā: ŠEIT.

SF
JUGLASCIEMS