"Lekringa" ceļā uz finālu - norvēģi

12.10.2013

rajeckis_a.jpg

Šodien pulksten 17:15 (pēc Latvijas laika) Cēsu "Lekrings" sāks EuroFloorball kausa izcīņas turnīra pusfinālspēli. Mūsu florbolistu ceļā uz finālu stāsies Norvēģijas čempionu komanda "Slevik IBK".

 

Lai iekļūtu turnīra izslēgšanas spēlēs, cēsniekiem pietika ar pārliecinošu uzvaru pār Slovākijas komandu "Grasshoppers" (Žilina). Uzvarēt apakšgrupā gan mūsējiem neizdevās, jo mačā ar Igaunijas čempioni "Jögeva SK Tähe" divas sekundes pirms pamatlaika beigām tika ielaisti vārti, spēle bija zaudēta ar 5:6. Zinot, ka Latvijas čempionu mērķis šajā turnīrā ir visaugstākais, lietas būtību tas nemainīja, jo, lai izcīnītu galveno trofeju, latviešiem izslēgšanās spēlēs jāuzvar jebkurš pretinieks, kurš tiem gadīsies ceļā. Tieši tā to aizpērn EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā izdarīja mūsu "RTU/Inspecta", bet pērn - "Lielvārde".

 

Norvēģi savā apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja bez īpaša stresa. Pirmajā spēlē "Slevik IBK" (Fredrikstade) ar 9:3 sakāva Slovākijas čempioni "1.FBC Trencin", bet otrajā ar 9:7 pārspēja Krievijas labāko komandu "Pomor" (Arhangeļska). Norvēģijas un Latvijas florbolistiem ir īpašas attiecības jau vairākus pasaules čempionātus pēc kārtas satiekoties cīņā par 5.vietu. Pēdējā no šīm reizēm veiksme bija skandināvu pusē. Toties "Slevik IBK" spēlētājiem noteikti ir īpašs zobs uz latviešiem, jo pagājušajā EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā, kas notika Slovākijas pilsētā Košicē, viņi pat divas reizes zaudēja "Lielvārde". Īpaši sāpīgi tas bija finālā, kurā pirms pēdējā perioda "Slevik IBK" bija vadībā ar 6:3, bet piedzīvoja neveiksmi ar 6:9...

 

"Lekringa" nometnē noskaņojums ir ļoti kaujiniecisks. Pirmās divas spēles aizvadītas bez vērā ņemamām traumām. Tiesa, neveiksme bija piezagusies pavisam no citas puses – šajās dienās par vairākiem cēsniekiem bija paaugstināta ķermeņa temperatūra un līdzīga rakstura nebūšanas. Šodien visi ir ierindā, izņemt Aleksandru Abramovu, kurš iekaisuma dēļ laukumā nebūs nekāds palīgs. Komandas treneris Artis Malkavs atklāja, ka ir pavērojis norvēģu komandas spēli – neko pārsteidzošo, ja salīdzina ar pagājušo gadu, viņi nerāda. "Lekrings" veicis izmaiņas spēlētāju virknējumos, nolūkā panākt augstāku komandas rezultativitāti, kas līdz šim pieklibojusi. Spēles laikā laukumā lielākoties darbosies divas maiņas, bet savs uzdevums tiks dots arī trešajai, jo būs jāsataupa spēki visam mačam. Treneris Malkavs ir pārliecināts, ka, ja viņa vadītā komanda no pirmās līdz pēdējai minūtei nospēlēs pietiekami pašaizliedzīgi un agresīvi, rezultātam jābūt pozitīvam. "Lekringa" vārtu drošība jau trešo spēli pēc kārtas tiks uzticēta Normundam Krūmiņam.

SF
JUGLASCIEMS