Smārdē aizvadīts pirmais florbola vakars

08.10.2013

smarde.jpg

Piesaistot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (EFLA) līdzekļus, Engures novada pašvaldība Smārdes pamatskolas sporta zālei iegādājusies Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) sertificētas laukuma apmales, kā arī vārtsargu ekipējumu un florbola nūjas kopumā 3400 latu vērtībā. Šādus bortus izmanto gan Latvijas virslīgas čempionāta spēlēs, gan pasaules čempionātu cīņās.

 

Vakar, 8.oktobrī, Smārdes iedzīvotāji pulcējās uz pagasta pirmo florbola vakaru, lai iemēģinātu jaunās apmales. Līdz šim jaunieši florbola spēlēja bez apmalēm vai, kā atsevišķi entuziasti, brauca trenēties uz citiem ciemiem. Puiši pēc pirmās nodarbības neslēpa gandarījumu, paužot cerību turpmākajās nodarbībās iesaistīt draugus un paziņas.
 
Uz pirmo florbola vakaru bija sanākuši seši puiši (attēlā), kuri aizvadīja pusotru stundu garu nodarbību, spēlējot trīs pret trīs. Florbola vakari Smārdē notiks katru pirmdienu no plkst. 19:00, un nākotnē paredzēts veidot nodarbības trenera vadībā, lai iedzīvotāji kvalitatīvi pilnveidotu meistarību un ar prieku pavadītu vakaru. Sezonas gaitā iecerēts aizvadīt trīs novada florbola turnīrus.
 
Engures novadā florbola borti tagad ir divos no trim pagastiem - Smārdes pamatskolā un Engures vidusskolā. Savukārt Lapmežciema sporta centrā ir IFF izmēriem atbilstošs laukums, taču pagaidām nav bortu.
 
Engures novada dome realizēja Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektu "Aprīkojuma un inventāra iegāde brīvā laika aktivitāšu dažādošanai un uzlabošanai Smārdes pagasta iedzīvotājiem".
 
Informāciju sagatavoja:
Engures novada domes
sabiedrisko attiecību un jaunatnes lietu speciālists
Kristaps Zaļkalns
 
SF
JUGLASCIEMS