Finālā somu SPV un zviedru IBK "Falun"

05.10.2013

spv.jpg

Par pirmo Čempionvienību kausa izcīņas florbolā finālisti šodien Tamperē kļuva Somijas vīriešu komanda SPV, kas pusfinālā ar 4:2 pārspēja citu somu komandu SC "Classic". Negaidīti smaga iekļūšana finālā izvērtās vēl vienai favorītei – Zviedrijas čeempionei IBK "Falun", kas pusfinālā ar 8:6 pārspēja Šveices UHC "Alligator Malans".

 

 

Pirmajā pusfinālspēlē starp Tamperes SC "Classic" un Somijas čempioni SPV, kas pārstāv Seinejoki pilsētu, pirmais periods pagāja bez vārtu guvumiem, bet otrajā un trešajā SPV guva pa diviem vārtiem, kamēr pretinieki precīzi meta tikai pa reizei. Mača izskaņā iniciatīva pārgāja SC "Classic" florbolistu pusē, kuri pēdējās pāris minūtes savu vārtsargu pat bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr pie vēl kādu vārtu guvuma tamperiešiem tikt tā arī neizdevās. SPV uzvarēja ar 4:2. Par labāko spēlētāju Somijas čempionu rindās tika atzīts Mikko Kohanens, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

 

Otrajā vīriešu komandu pusfinālspēlē starp Zviedrijas IBK "Falun" un Šveices UHC "Alligator Malans" mača rezultātu atklāja šveicieši (1:0), tomēr vēl pirmajā periodā zviedriem izdevās panākt izlīdzinājumu – 1:1. Spēles vidū zviedru komanda bija izvirzījusies vadībā ar 3:2, bet "aligatori" spēja atjaunot neizšķirtu. Arī tad, kad pēc otrās trešdaļas IBK "Falun" pārsvars bija sasniedzis trīs vārtus (7:4), UHC "Alligator Malans" florbolisti nepadevās. 56.minūtē viņi rezultāta starpību samazināja līdz minimuma – 6:7. Kas zina, kā noslēgtos spēle, ja pamatlaika izskaņā šveicieši nenopelnītu divus nevajadzīgus noraidījumus. Šoreiz laimīgu uzvaru ar 8:6 svinēja Zviedrijas čempioni, kuru rindās ar 5 (4+1) punktiem izcēlās Aleksandrs Galante Karlstroms.

 

Sieviešu komandu turnīra finālā šodien iekļuva Zviedrijas čempione "Rönnby IBK", kas pusfinālā ar 9:2 sakāva Šveices "Piranha Chur", kā arī Somijas komanda "SB-Pro", kas tikai ar 3:2 pārspēja mājinieces – Tamperes SC "Classic".

 

Šodien, 6.oktobrī, abas Čempionvienību kausa izcīņas turnīra finālspēles tiešraidē translēs LTV 7. Sieviešu komandu finālspēle sāksies pulksten 13:00, bet vīrieši – pulksten 16:15.

JUGLASCIEMS