"Tukšās trubiņas" liek uz IBF "Falun" un SPV

05.10.2013

tt.jpg

Tamperē notiekošo Čempionvienību kausa izcīņas turnīru jau otro dienu klātienē vēro četri puiši no Bauskas, kuri "Ghetto Games" aprindās zināmi kā komanda "Tukšās trubiņas". Tomam Niedrem, Rolandam Kovaļevskim, Dināram Vaitaitim un Gintam Velmunskim brauciens uz Somiju ir kā galvenā balva par uzvaru "Ghetto Floorball" finālturnīrā.

 

Savu uzvaru "Ghetto Floorball" finālā, kas notika 31.augustā Rīgā, 11.novembra krastmalā, četri baušķenieki vērtē kā lielu veiksmi. Nevienā no iepriekšējiem posmiem viņiem nebija izdevies uzvarēt, bet finālā viss notika kā pats no sevis – labvēlīga izloze, parocīgi pretinieki un pārliecinošs panākums. Par to, ka Latvijas Florbola savienība "Ghetto Floorball" uzvarētājiem balvā bija apsolījusi braucienu uz Čempionvienību kausa izcīņas turnīru, puiši, protams, zināja, bet pirms finālspēlēm īpašas cerības uz to neloloja.

 

Visi četri florbola komandas "Bauska" spēlētāji savā laikā ir bijuši Latvijas junioru izlases kandidāti, bet piedalīties pasaules čempionātā lemts bija tikai Tomam Niedrem (šopavasar Hamburgā). Tāpēc iespēju skatīt augstākā līmeņa florbolu klātienē baušķenieki novērtē ļoti augstu. Jaunajiem florbolistiem atliek tikai baudīt spēli, jo LFS nodrošināja viņu atvešanu, naktsmītnes, ēdināšanu, kā arī biļetes uz spēlēm. Kā jaunieši izteicās, izcīnītā balva izrādījusies ļoti vērtīga.

 

Vakar "Tukšās trubiņas" noskatījās arī "Lielvārdes" florbolistu spēli pret Somijas čempioni SPV. Baušķenieki uzteica lielvārdiešu cīņassparu, tomēr vismaz pagaidām mūsējiem pietrūkst gan meistarības, gan veiksmes, lai cīnītos ar pasaules florbola dūžiem. Atbildot uz jautājumu, kura vīriešu komanda izcīnīs Čempionvienību kausu, puišu domas dalījās – vai nu Zviedrijas IBF "Falun", vai arī Somijas SPV.

JUGLASCIEMS