Notikusi Latvijas Universiādes florbolā grupu izloze

12.12.2012

002.jpg

16.decembrī Rīgas Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas XXIII Universiādes sacensības florbolā, kurās piedalīsies 12 komandas, kas pārstāvēs 10 augstskolas. 10.decembrī Latvijas Universitātes telpās notika preses konference un apakšgrupu izloze.

 

Komandu pieteikšanās Universiādei noslēdzās 6.decembrī. Šogad sacensībās piedalīsies 12 vīriešu komandas no 10 Latvijas augstskolām – Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Vidzemes Augstskola (ViA), Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Banku Augstskola (BA), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Rīgas Ekonomikas augstskola (REA), Ventspils Augstskola (VeA) un Rēzeknes Augstskola (RA). Divām no šīm augstskolām būs pa divām komandām – LU-2 un LLU-2.

 

Šogad sacensībām ir jauna izspēles sistēma. Turnīrs notiks divos posmos – 16.decembrī notiks priekšsacīkstes, bet 20.janvārī finālposms, kurā iekļūs labākās astoņas komandas pēc grupu turnīra rezultātiem. Arī spēles laiks šogad ir palielināts un tas būs 2 x 15 minūtes (efektīvais laiks). Spēles tiesās Latvijas Florbola savienības licencēti tiesneši.

 

12 komandas ir sadalītas 3 apakšgrupās, kur izspēlēs viena apļa turnīru katra ar katru. Ņemot vērā pagājušā gada Universiādes rezultātus, sešas labākās komandas tika „izsētas”, bet pārējās komandas apakšgrupās sadalītas ar izlozes palīdzību. A apakšgrupā spēlēs LU (izsēta), BA (izsēta), REA (izloze) un RSU (izloze). B apakšgrupā RTU (izsēta), LLU (izsēta), VeA (izloze) un LU-2 (izloze). C apakšgrupā ViA (izsēta), LSPA (izsēta), RA (izloze) un LLU-2 (izloze).

 

A grupa

B grupa

C grupa

Latvijas Universitāte

RTU

Vidzemes Augstskola

Rīgas Ekonomikas Augstskola

LLU

LSPA

Banku Augstskola

Ventspils Augstskola

Rēzeknes Augstskola

RSU

Latvijas Universitāte 2

LLU 2

 

Pēc priekšsacīkšu turnīra izslēgšanas spēlēs iekļūs labākās divas komandas no katras apakšgrupas, kā arī divas labākās no visām pārējām komandām, tāpēc iegūtie punkti un vārtu attiecība katrā spēlē būs svarīga, kas noteikti sacensības padarīs spraigākas un interesantākas.

 

Spēles Rīgas OC notiks no 10:00 līdz 19:00 un risināsies divos laukumos vienlaicīgi. Video no preses konferences un apakšgrupu izlozes apskatāms ŠEIT.

 

Latvijas XXIII Universiādi florbolā organizē Latvijas Augstskolu Sporta Savienība (LASS) kopā ar Latvijas Universitātes Sporta Servisa Centru (LUSSC) un sadarbībā ar Florbola attīstības aģentūru (FAA). Atbalsta - Rīgas Dome un Venden.

SF
JUGLASCIEMS