"Ķekava" kā pirmā pabeidz regulāro turnīru

10.02.2012

kekava03.jpg

Šovakar tika aizvadīta viena Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle – "Ķekava" savā laukumā ar 9:6 pārspēja "Latgranula/Līgatne", nodrošinot sev regulārajā turnīrā 5.vietu. Jau zināms, ka astotdaļfinālā ķekaviešu pretinieki būs "Valmieras" florbolisti.

 

Lai arī ķekavieši jau 43.sekundē ielaida pirmos vārtus (0:1), tā pa īstam ieskrieties saviem pretiniekiem viņi neļāva. Pēc pirmā perioda "Ķekava" vadībā ar 4:1, bet mača vidū – ar 5:1. Tad gan pakaļdzīšanos uzsāka līgatnieši, vēl otrajā trešdaļā atspēlējot vienus vārtus (2:5), bet pēdējā perioda pirmajās sekundēs panākot 3:5. Tuvāk par duvu vārtu starpību viesiem tomēr nebija lemts tikt. Sākoties pamatlaika pēdējais minūtei "Latgranula/Līgatne" zaudēja ar 6:8, bet punktu cīņai pielika ķekavietis Gints Klēģers, raidot bumbiņu tukšajos pretinieku vārtos – 9:6.

 

Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Gunārs Klēģers, kura kontā četri punkti un labākā spēlētāja gods. Viņa brālis Gints izcēlās ar trim punktiem. "Latgranula/Līgatne" sastāvā rezultatīvākais ar pieciem punktiem bija Pēteris Freimanis, kurš ne tikai atzīts par labāko savā komandā, bet arī izvirzījies Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī – 78 punkti.

 

"Ķekavas" rezultatīvākais spēlētājs Gunārs Klēģers pēc mača atklāja, ka viņa komandas primārais uzdevums šovakar bija izcīnīt trīs punktus, lai iegūtu 5.vietu un relatīvi vājāku pretinieci izslēgšanas spēlēs - "Valmieru". Lai arī ķekavieši, var teikt, tradicionāli ielaida pirmos vārtus mača turpinājumā viņiem izdevās iegūt pārsvaru un to nosargāt. Pēc sava rakstura šis mačs bijis jau kā izslēgšanas spēle. Ķekavas komanda to aizvadīja, spēlējot divās maiņās. Protams, netrūka arī rupju kļūdu, pēc kurām tika zaudēti vārti, tomēr kopumā komanda nospēlējusi labi.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 10.februāris

"Ķekava" – "Latgranula/Līgatne" 9:6 (4:1, 1:1, 4:4)

Metienu attiecība:

45:33 (16:12, 14:10, 15:11)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Gunārs Klēģers 4 (3+1), Gints Klēģers 3 (2+1), Toms Briedis 2 (1+1), Mārtiņš Brigmanis 1 (1+0), Gints Timoško 1 (1+0) Ēriks Akulovs 1 (1+0), Alvis Dāle 1 (0+1), Ivars Dišereits 1 (0+1).

"Latgranula/Līgatne" – Pēteris Freimanis 5 (2+3), Jānis Levanovičs 2 (2+0), Toms Bitmanis 2 (1+1), Ronalds Arājs 2 (1+1).

JUGLASCIEMS