2. līgā bez zaudējumiem tikai "Apelsīns (Talsi)"

08.02.2012

adaziexel.jpg

Aizvadītajā nedēļā un šīs nedēļas sākumā notikušas kārtējās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 2. līgas spēles. Kurzemes reģiona grupā joprojām bez zaudējumiem cīnās "Apelsīns (Talsi)", Latgales grupā līdere ir "Krustpils/X3M", Rīgas apakšgrupā ar desmit punktu pārsvaru pirmie ir FK "Rīga" florbolisti, bet Vidzemes grupā - "Līgatne".

 

31. janvārī SK "Veixmes" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:7 pret "Burtnieku novads/Valka 2". Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar "hat-trick" un vienu piespēli bija Armands Valtiņš.

 

Nākamajā dienā "Burtnieku novads/Valka 2" rezultatīvā spēlē (11:6) uzvarēja SK "Pārgauja-2’’ florbolistus. Uzvarētāju rindās ar septiņiem punktiem (5+2) izcēlās Rolands Kanapolis, bet Roberta Līviņa kontā 4 (1+3). Mājinieku komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Rolands Kanapolis, bet no viesu komandas - Mārtiņš Šķesteris.

 

2. februārī "Līgatne" savā laukumā tikās ar Kocēnu "Rubene-2". Pēc nospēlētas otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (4:4). Trešā perioda laikā neviena no komandām vārtus neguva un uzvarētāju nācās noskaidrot mača pagarinājumā, kura laikā līgatnietis Sendijs Bērtiņš precīzi raidīja bumbiņu pretinieku vārtos - 5:4. No uzvarētāju komandas rezultatīvākais ar diviem precīziem metieniem bija Uģis Feldmanis, no "Rubene-2" florbolistiem arī ar diviem precīziem metieniem - Leo Lapiņš. Mājinieku komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Matīss Locāns, bet no viesu komandas - Guntars Celms.

 

3. februārī tika aizvadītas četras spēles. Pirmajā mačā, kas notika Aizputē, "F.F.K.Livonija" uzņēma "Rojas" florbolistus, Ar 13:6 uzvarēja viesi. Rezultatīvākais spēlētājs no mājinieku komandā bija Māris Austrums - 4 (1+3) punkti, bet Rojas komandā - Aivars Haselbaums - 6 (4+2) punkti. Abu komandu rezultatīvākie tika atzīti arī par labākajiem spēlētājiem.

 

Dienas otrajā spēlē SK "Pārgauja-2" savā laukumā tikai pagarinājumā ar 12:13 piekāpās "Valmiera/BSS". Uzvaras vārtus guva valmierietis Matīss Salmiņš. No mājinieku komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Emīls Kramiņš ar 4 (3+1) punktiem, bet viesu komandā rezultatīvākais - jau iepriekš pieminētais Matīss Salmiņš - 7 (4+3) punkti. Arī par labākajiem spēlētājiem tika atzīti tieši šie abi spēlētāji.

 

Trešajā dienas spēlē tehniskais zaudējums tika piešķirts komandai FK DVT neieradās uz spēli pret komandu "Madona 2". Arī 4. janvārī FK DVT saņēma tehnisko zaudējumu spēlē pret to pašu "Madona 2".

 

Dienas pēdējā spēle Liepājas "Kurši 3" uzņēma florbolistus no komandas "Kuldīga" un piedzīvoja sagrāvi ar 9:20. Rezultatīvākais uzvarētāju komandā bija Artis Urbanovičs ar 12 (8+4) punktiem, bet no "Kurši 3" komandas - Uldis Petrovics - 5 (1+4) punkti. Urbanovičs un Petrovics tika atzīti arī par labākajiem.

 

5. februārī tika aizvadītas trīs spēles. Pirmajā mačā "LU/Ulbroka" savā laukumā ar 7:6 uzvarēja "Ogres vilkus". Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu rezultatīvākie florbolisti - Krists Štelmahers (LU/Ulbroka), kura kontā 3 (2+1) punkti, un Toms Rislings (Ogres vilki), kuram arī 3 (2+1) punkti.

 

Otrajā spēlē "Ādaži /Exel" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 6:10 pret FK "Rīga". Rezultatīvākais spēlētājs mājinieku komandā bija Mārtiņš Kalniņš, kurš guva divus vārtus, bet viesu komandā - Guntis Šverns ar 4 (3+1) punktiem. Šiem abiem florbolistiem arī labāko spēlētāju gods.

 

Dienas nākamajā spēlē "Rubene-2" piedzīvoja sagrāvi pret "Valmiera/BSS" - 2:11. No uzvarētāju komandas rezultatīvākais ar pieciem vārtu guvumiem bija Matīss Salmiņš, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju. Mājinieku komandā labākā spēlētāja gods tika Valdim Krīgeram.

 

7. februārī notika viena spēle, kurā "Līgatne", viesojoties pie SK "Veixmes", svinēja uzvaru rezultatīvā spēlē - 12:3. No uzvarētāju komandas rezultatīvākie ar 4 (2+2) punktiem bija Rūdolfs Likums un Andis Jermalovičs.

 

Vīriešu 2. līgas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir Rolands Kanapolis (Burtnieku novads/Valka 2), kuram 56 (33+23) punkti. Viņam seko Artis Urbanovičš (Kuldīga) ar 47 (29+18) un Toms Rislings (Ogres vilki) ar 47 (24+23) punktiem. Vārtsargu konkurencē visveiksmīgākais pagaidām bijis Andris Eglītis (Apelsīns (Talsi)), kuram 87.86% atvairītu pretinieku metienu.

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Manteniece

JUGLASCIEMS