Kuldīdznieki sakauj "FK Valka/IGLU" un iegūst 1. līgas bronzu

06.04.2024

940a7307.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas bronzas medaļniekiem kļuvuši "Kuldīgas NSS/Lindes Grupa" florbolisti, kas šodien Lielvārdes sporta centrā spēles vidū salauza "FK Valka/IGLU" pretestību, svinot graujošu uzvaru ar 13:3. Pa trim vārtiem guva Niklāvs Ērcītis un Krists Ķemeris.

 

Abu komandu līdzjutējiem līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida gandrīz 13 minūtes. Kā pirmie uzgavilēja valcēnieši, jo golu iemeta Edgars Lazdiņš (1:0). 16. minūtē kuldīdznieks Krists Ķemeris atbildēja ar to pašu – 1:1. Neizšķirts bija arī 28. minūtes sākumā (2:2), bet tad pamatīgu izrāvienu veica Kuldīgas florbolisti, līdz otrajam pārtraukumam gūstot četrus bezatbildes vārtus – 6:2. Pēdējās trešdaļas sākumā vienu golu iemeta Valkas florbolisti (3:6), bet turpinājumā laukumā dominēja tikai kurzemnieki, gūstot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 13:3, kas komandai "Kuldīgas NSS/Lindes Grupa" ļāva tikt pie kausa par trešo vietu un bronzas medaļām.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina "hat-trick" autoru Kristu Ķemeri. Rezultatīvāks par viņu bija tikai Niklāvs Ērcītis, kura kontā ne tikai trīs goli, bet arī viena uzbrukumu noslēdzoša piespēle. Divus vārtus guva Svens Lapčinskis, bet pa 2 (1+1) rezultativitātes punktiem sakrāja Toms Grinkevičs, Ingmārs Lapčinskis un Miks Maslobojevs. Labākā spēlētāja balvu Valkas komandā saņēma Emīls Kalniņš, bet rezultatīvākie ar diviem punktiem katram bija Edgars Lazdiņš un Linards Ščegoļevs.


JUGLASCIEMS