Vīriešu 1. līgas fārmklubu turnīra bronzu izcīna igauņi

06.04.2024

940a6627.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas B grupas (fārmklubu) turnīra bronzas medaļnieci kļuvusi Igaunijas komanda "Jogeva SK Tähe/Olivia", kas šodien Lielvārdes sporta centrā mačā pret Rīgas "LU/FS Masters" atguvās no sev nelabvēlīgā rezultāta 0:3 un svinēju uzvaru pēcspēles metienos – 6:5.

 

Bronzas spēli ļoti veiksmīgi sāka jaunie rīdzinieki, kas 13. minūtē ieguva jau trīs vārtu pārsvaru – 3:0. Pa bumbiņai jogeviešu vārtos ieraidīja Kristers Leksis, Kārlis Spilbergs un Rodrigo Rotkājs. 15. minūtē igauņi Matiasa Einamanna personā izmantoja savu skaitlisko pārsvaru (1:3), bet pēc pirmā perioda latviešiem atkal bija triju vārtu handikaps – 4:1. Toties otrajā trešdaļā uzbrukumā dominēja Jogevas florbolisti, kas guva trīs bezatbildes vārtus, uz rezultātu tablo atjaunojot līdzsvaru. Pēdējā perioda pirmajā pusē abas komandas iemeta pa golam, tāpēc uz tablo joprojām bija neizšķirts rezultāts. Pamatlaiks noslēdzās ar 5:5, bet pagarinājuma desmit minūtēs bronzas gols netika fiksēts, lai gan vairāk iespēju bija Rīgas florbolistiem. Pēcspēles metienu sērijā nedaudz labāk veicās jogeviešiem – 3:2, savu bullīti iemeta arī latviešu leģionārs viņu komandas rindās Pēteris Freimanis. "Jogeva SK Tähe/Olivia" svinēja uzvaru ar 6:5 un kāra sev kaklā bronzas godalgas.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma divu vārtu autors Rasmuss Randoja. Latvietis Pēteris Freimanis jogeviešu uzvaru kaldināja arī ar vienu rezultatīvu piespēli. Par labāko starp jaunajiem rīdziniekiem atzina pirmo vārtu autoru Kristeru Leksi. Viņa komandas biedrs Kārlis Spilbergs izcēlās ar diviem goliem.


JUGLASCIEMS