Rezultāta šūpolēs ulbrokieši augstāk par liepājniekiem

29.02.2020

ulbroka_himna_019.jpg

Ar aizraujošu cīņu šovakar sākās ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla spēle starp komandām "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" un "Kurši/Ekovalis" (Liepāja). Pirmā perioda laikā vadībā ar 3:0 izvirzījās ulbrokieši, trešā perioda sākumā vadības grožus ar 6:4 jau pārņēma liepājnieki, bet galarezultātā pārāka ar 8:6 izrādījās Ulbrokas komanda. Rezultatīvākie starp uzvarētājiem ar četriem punktiem katram bija Rolands Kovaļevskis un Atis Blinds.

 

Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis", kas regulārajā turnīrā ierindojās 7.vietā, ceturtdaļfinālā spēkojas ar 2.vietas ieguvēju "Latvijas  Hipotēka/Oxdog Ulbroka", sēriju sākot šovakar un pretinieku laukumā. Pirmā perioda laikā laukumā dominēja mājinieki, kuri pēc diviem Rolanda Kovaļevska un viena Emīla Birķa vārtu guvuma izvirzījās vadībā ar 3:0. 24.minūtē liepājnieku nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa Arvis Aniņš – 1:3. Lai arī ulbrokieši nekavējās atbildēt ar vārtu guvumu (4:1), pēc otrās tešdaļas tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu – 4:4. Pēdējā perioda sākumā vadībā ar 6:4 jau izvirzījās Liepājas komanda. Tomēr viesu prieki nebija ilgi, jo līdz pamatlaika beigām četrus bezatbildes vārtus guva Ulbrokas komanda, kas sēriju līdz četriem panākumiem sāka ar uzvaru – 8:6.
 
Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Matīss Kristians Morozovs, kura kontā 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Rolands Kovaļevskis un Atis Blinds – katram pa četriem punktiem. Par labāko starp liepājniekiem atzina Tomu Akmeņlauku, kurš izcēlās ar "hat-trick". Rīt turpat Ulbrokas sporta kompleksā abas komandas aizvadīs sērijas otro maču.
JUGLASCIEMS