"Valmiera" Cēsīs šokē regulārā turnīra uzvarētāju "Lekrings"

29.02.2020

valmiera_2019.jpg

Ar sensāciju sākusies ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērija, kurā regulārā turnīra uzvarētājas "Lekrings" (Cēsis) pretiniece ir izslēgšanas spēlēm kā pēdējā kvalificējusies komanda "Valmiera". Valmierieši pretinieku laukumā spēja atspēlēties no 0:2 un galarezultātā svinēja uzvaru ar 7:5. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (1+3) punktiem bija Pāvels Semjonovs.

 

 

Regulārā turnīra uzvarētāja "Lekrings" šovakar Cēsīs uzņēma komandu "Valmiera", kas izslēgšanas spēļu turnīrā iekļuva kā caur adatas aci – tikai pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai. Pagāja tikai septiņas minūtes, kad pēc Krišjāņa Tiltiņa un Emīla Dzalba precīzajiem raidījumiem vadībā ar 2:0 izvirzījās cēsnieki. Valmieras florbolisti gan nepalika atbildi parādā – vēl līdz pirmajam pārtraukumam pa bumbiņai mājinieku vārtos iemeta Mārtiņš Broks un Daniels Urbanovičs, atjaunojot neizšķirtu (2:2). Otrās trešdaļas laikā vienu vārtu pārsvaru jau ieguva viesi – 4:3. 54.minūtē valmierieši pat panāca 7:4, bet galarezultātā FBK "Valmiera" svinēja panākumu ar divu vārtu pārsvaru – 7:5.
 
Vērtīgākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma leģionārs Pāvels Semjonovs, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti viņa komandas biedram Mārtiņam Brokam. Par labāko starp cēsniekiem atzina vienu vārtu autoru Emīlu Dzalbu. Rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Andris Rajeckis, bet 2 (1+1) punkti Jorenam Malkavam. Rīt turpat Cēsīs abas komandas aizvadīs sērijas otro maču.
JUGLASCIEMS