Vasaras florbola līgā noslēgušās A apakšgrupas spēles

30.07.2013

vfl2013.jpg

Ar "Infolapas.lv" komandas triumfu noslēgušās "SPIN FM Vasaras Florbola līgas 2013" turnīra A apakšgrupas cīņas. Tas kļuva zināms pēc šīs vienības uzvaras ar 7:5 pār "Quatro Pigeons BRO".

 

Līdz abu apakšgrupas līderu savstarpējai spēlei "Infolapas.lv" un "Quatro Pigeons BRO" bija savākušas maksimālo punktu skaitu, kas vedināja uz domām par aizraujošu cīņu. Lielākā daļa aptaujāto tieši šīs divas komandas redz spēlējam arī turnīra finālspēlē. Spēles sākums izrādījās šokējošs "Infolapas.lv" atbalstītājiem, jo teju katra pretinieku mestā bumbiņa atrada ceļu Edgara Ošiņa sargātajos vārtos. Tā, piektās minūtes sākumā jau 3:0 "Quatro Pigeons BRO" labā. Septītajā minūtē Edvards Janbergs ar tālu metienu panāca arī 4:0 un pretinieki spiesti ņemt 30 sekunžu pārtraukumu. Pēc tā "oranžajiem" izdevās atgūties, vispirms no vārtu priekšas izceļoties kapteinim Kasparam Vasaraudzim, bet pēc tam ar 11 sekunžu intervālu Dainis Limanāns un Juris Keisters rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Pēdējais vārds puslaikā gan piederēja "Quatro Pigeons BRO", kuru florbolists Mārtiņš Zvidra ar skaistu fintu no aizvārtes pēdējās sekundēs panāca 5:3. Otrā puslaika sākumā viens no "Infolapas.lv" pieredzējušākajiem florbolistiem Mārtiņš Karnītis par nesportisku uzvedību nopelnīja 2+2+10 minūšu sodu, taču tas vēl vairāk mobilizēja pārējos komandas biedrus. Spēlējot mazākumā, tika nopelnīta iespēja izpildīt soda metienu, ko pārliecinoši izmantoja Mārtiņš Zvidra. Brīdī, kad komandas spēlēja vienādos sastāvos (Karnītim izciešot disciplinārsodu) "Infolapas.lv" guva vēl trīs vārtus panākot 7:5 vadību. Arī turpinājumā vairāk momentu radās tieši pie "Quatro Pigeons BRO" vārtiem, taču precīzi metieni tā arī nesekoja. Pēdējās sekundēs Zvidra vēl neizmantoja soda metienu, kas nozīmēja, ka "Infolapas.lv" nodrošinājusi pirmo vietu apakšgrupā.

 

Nākamajā cīņā spēles likme nebija tik augsta, tādēļ arī neizvērtās nopietna cīņa starp "Jelgavas novads" komandu, kas jau bija nodrošinājusi otro vietu savā grupā un "Špinātpundurs Ponijs", kurai šī kļuva par pēdējo spēli šajā vasarā. "Poniji" uz maču ieradās četru laukuma spēlētāju sastāvā un sākumā, kamēr spēks vēl bija kaulos, izdevās saglabāt līdzsvaru uz tablo (1:1 pēc astoņām minūtēm). Taču turpinājumā arvien vairāk izpaudās jelgavnieku pārsvars, kuri, nebūt nespēlējot ar pilnu atdevi, pamazām palielināja savu pārsvaru, spēlei beidzoties, svinot graujošu uzvaru ar 14:2. Ar sešiem rezultativitātes punktiem atzīmējās Edgars Lapkovskis, bet pretiniekiem abus vārtus guva Mārcis Bajaruns.

 

Trešā spēle diemžēl nenotika, jo "Špinātpundurs Vienradzis" komanda neieradās uz maču pret "Infolapas.lv", tādējādi nopelnot tehnisko zaudējumu.



Līdz ar to zināmi trīs no četriem ceturtdaļfinālu pāriem. "Infolapas.lv" tiksies ar "Mārupi", kas pēdējā grupu spēlē negaidīti sagrāva "RSU", ārpus ceturtdaļfināla atstājot "SC Druva". "Quatro Pigeons BRO" tiksies ar "Rīgas Raķetēm", bet "Jelgavas novads" mēģinās apturēt "abone.lv" ceļu pretim otrajam čempionu titulam pēc kārtas. Ceturtajā pārī spēlēs "RSU" un "SPIN FM" - "ĪR" spēles uzvarētāji.

 

Izmantotie resursi:

florbolazinas.lv/vfl2013/lv

SF
JUGLASCIEMS