AVEX balvas laureāti februārī - Garklāva un Zelčs

07.03.2013

avex_2.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) nosaukusi Latvijas čempionāta pagājušā mēneša labākos spēlētājus sieviešu un vīriešu Virslīgā. Sieviešu Virslīgā par labāko atzīta Rīgas komandas RSU uzbrucēja Līga Garklāva, bet vīriešu – Kocēnu "Rubenes" uzbrucējs Mārtiņš Zelčs. Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu AVEX (Tavs Audio-Video Experts).

 

Uzbrucējas Līgas Garklāvas pārstāvētā RSU janvārī aizvadīja piecas spēles, visās izcīnot uzvaras un nodrošinot sev 1.vietu regulārajā turnīrā. RSU ar 4:3 un 5:1 pārspēja FK "Ķekava" (Garklāvai šajās spēlēs viena rezultatīva piespēle), ar 7:4 un 6:3 uzvarēja Kocēnu "Rubeni" (pirmajā mačā Garklāvai četri vārti un labākās spēlētājas gods, bet otrajā 2 (1+1) punkti), kā arī ar 11:2 sagrāva komandu "Ķekavas Bulldogs" (Garklāva guva 5 (1+4) punktus unvēlreiz tika atzīta par labāko spēlētāju). Janvāra beigās un februāra sākumā L.Garklāva Latvijas sieviešu izlases sastāvā piedalījās Valmierā notikušajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, palīdzot mūsu valstsvienībai izcīnīt ceļazīmi uz Čehiju. Līga Garklāva guva divus vārtus un izdarīja tikpat daudz rezultatīvu piespēļu.

 

Vīriešu Virslīgas titulētajai komandai "Rubene", kurā šobrīd notiek paaudžu maiņa, neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram. Šajā kocēniešiem ne tik vieglajā laikā par komandas uzbrukuma līderi kļuvis Mārtiņš Zelčs, kurš šosezon guvis 35 (21+14) rezultativitātes punktus. Februārī "Rubene" aizvadīja piecas spēles, četrās no tām izcīnot uzvaru. Kocēnieši ar 16:6 sagrāva "Ķekavas Bulldogus" (Zelčam 5 (3+2) punkti un labākā spēlētāja tituls), ar 5:3 pieveica "Valmieru" (Zelčam vieni vārti), ar 4:6 piekāpās "Ulbroka/FS Masters" florbolistiem (Zelčam 3 (2+1) punkti un labākā spēlētāja gods), ar 12:10 uzvarēja "Bausku" (Zelča rezultatīva piespēle), kā arī ar 11:9 pārspēja savu vienmēr principiālo sāncensi - Cēsu "Lekringu" (Zelčam 3 (2+1) punkti).

 

AVEX balvas ieguvēji 2012./2013.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Septembris

Līga Vancāne (Ķekavas Bulldogs)

Gvido Lauga (SK Pārgauja)

Oktobris

Elīna Drēziņa (FK Ķekava)

Mikus Valpēters (Lielvārde)

Novembris

Liāna Aldiņa (RSU)

Gints Klēģers (Ķekava)

Decembris

Elīza Elizabete Bērziņa (FK Ķekava)

Artūrs Jurševskis (Lekrings)

Janvāris

Luīze Biļinska (RSU)

Toms Bitmanis (Talsi/Triobet)

Februāris

Līga Garklāva (RSU)

Mārtiņš Zelčs (Rubene)

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

JUGLASCIEMS