Latvijas čempioni uzsāks cīņu par Eiropas trofeju

10.10.2012

lielvarde12.jpg

Šovakar pulksten 20.45 (pēc Latvijas laika) Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas uzvarētāja "Lielvārde" Slovākijas pilsētā Košicē aizvadīs savu pirmo "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīra spēli. Mūsējiem pretiniekos būs mājinieki – Košices FK "Florko".

 

Lai arī starpsezonu periodā lielvārdiešus pameta viņu spēlējošais treneris Jānis Jansons, kura nopelni čempionu titula izcīnīšanā ir milzīgi, jauno Latvijas čempionātu "Lielvārde", kurai atkal ir spēlējošais treneris (Mihails Kostusevs) uzsāk ar trim uzvarām (6:5 pret "Ķekavu", 12:8 pret SK "Pārgauja" un 9:6 pret "RTU/Inspecta". Kā izskatās, Jansona trūkumu kompensē lielvārdiešu nu jau iegūtā Virslīgas cīņu pieredze, bet, pats galvenais - uzvarētāju psiholoģija.

 

Čempionu sastāvs, ja salīdzina ar iepriekšējo gadu, mainījies minimāli. Pagaidām sezonu nav uzsākuši Jānis Virsnītis un lielvārdiešu pagājušās sezonas pamatvārtsargs Igors Ivanovs. "Lielvārde" uz Slovākiju aizbrauca optinālajā sastāvā un ar trim vārtsargiem – komandā atgriezušies Jānis Salcevičs un Andris Vasermanis, bet oficiālajās spēlēs treneri šosezon uzticējušies tikai komandas jaunieguvumam Armandam Puķītim. Ja vārtsargi nepievils, lielvārdieši arī Eiropas līmeņa turnīrā daudz ko iespēs.

 

Komandas pārstāvis Ainars Puķītis pirms kāpšanas autobusā gan atturējās no solījuma atgriezties ar "Eurofloorball" kausu. Pretinieki būs nopietni – gan tie paši igauņi (SK Augur), kuri pērnā gada uzvarētajai mūsu "RTU/Inspecta" finālā piekāpās ar minimālu rezultāta starpību (3:4), gan norvēģi, gan abas Slovākijas komandas, jo tieši šajā valstī florbols pēdējos gados kļūst ļoti populārs un strauji attīstās.

 

Florbola kluba "Lielvārde" prezidente Kristīne Miķelsone informē, ka Slovākijā lielvārdieši nokļuvuši bez starpgadījumiem, tikai bijis pagrūti gulēt braucošā autobusā. Vakar vakarā notikusi organizatoriska sanāksme, kurā komandu pārstāvji iepazīstināti ar reglamentu, notika vienošanās par spēļu formu krāsām, risināti citi jautājumi. "Lielvārde" vakar vakarā aizvadīja treniņu spēļu hallē. Visas 12 komandas (gan vīriešu, gan sieviešu) spēlēs vienā hallē, tāpēc grafiks ir ļoti saspringts – uz spēli jāierodas 75 minūtes iepriekš, bet nekādā gadījumā ātrāk. Esot arī viens jauninājums – neizšķirta gadījumā papildlaiks nav paredzēts – uzreiz būs jāizpilda pēcspēles metieni.

 

"EuroFloorball" vīriešu turnīrā par ceļazīmi uz 2013. gada Čempionu kausā A apakšgrupā cīnīsies "Lielvārde", SK "Florko" (Slovākija) un "Slevik IBK" (Norvēģija). B apakšgrupā – SK "Augur" (Igaunija), SK "1.FBC" (Slovākija) un UHC "Sparkasse" (Vācija). Pēc apļa turnīra aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet to uzvarētāji svētdien izspēlēs pirmo vietu.

 

"EuroFloorball" kausa vīriešu komandu spēļu kalendārs

(spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika)

 

Trešdiena, 10. oktobris

Plkst. 20:45 "Florko" (Slovākija) – "Lielvārde" (Latvija)

 

Ceturtdiena, 11. oktobris

Plkst. 20:45 "Slevik" (Norvēģija) – "Florko" (Slovākija)

 

Piektdiena, 12. oktobris

Plkst. 18:00 "Lielvārde" (Latvija) – "Slevik" (Norvēģija)

 

Sestdiena, 13. oktobris

Pusfināls. Plkst. 18:15 A grupas 1. vieta – B grupas 2. vieta

Pusfināls. Plkst. 21:00 B grupas 1. vieta – A grupas 2. vieta

 

Svētdiena, 14. oktobris

Fināls. Plkst. 16:00

 

Ritvars Raits

JUGLASCIEMS